Miért ítélik el a fül és farokvágást az emberek többsége?
Igen, sajnos a farokcsonkítást pici kölyökkorban végzik és érzéstelenítés nélkül, merthogy egy pillanatig tart.
Azt mondják a kutya "visító hangot ad", de nem fáj.
Annak vágnám le a farkát egy pillanat alatt érzéstelenítés nélkül, aki ezt elhiszi!
Egyébként a foghúzás is egy pillanatig tart, az ember mégis fájdalomcsillapítók garmadával tömeti tele magát...
Szerintem ez kb. ugyanolyan dolog, mintha tetoválást csináltatnál a kutyádnak, vagy piercinget. Ugye az nem kérdés, hogy azt miért ítélnék el?
Feleslegesen fájdalmat okozol valamilyen esztétikai cél érdekében. Más kérdés, hoyg a vadászkutya persze ne neszeljen a farkával, de ott funkciója van a munkában, nem pusztán esztétikai okoból csonkolják.
Arról nem beszélve, hogy szerintem farok nélkül rosszabbul kommunikálnak a kutyák, tehát még ki is szúrsz vele.
A szetterek pl., vagy a kopók miért "neszelhetnek" a farkukkal?
Vagy ők nem igazi vadászkutyák...?
Szerintem az a nem mindegy, hogy a vadászaton mire használják a kutyát.
A kopókkal felhajtják a vadat, tehát minél nagyobb zajt csapnak annál jobb.
Viszont a vizslákkal lesben állnak, nagyon csöndben kell lenni.
És a szetter?
Egyébként amikor a farkas becserkészi a zsákmányt, vajon miért nem csap zajt a farkával?
Nem, én mindenkitől kérdezem, aki úgy véli, a vizsla farkát vágni kell.
Miért?
Jaj, hát ezen így felhúzni magad. :) Nem tudjátok értékelni a humort. :) Nem kötekedésből mondtam. Miért gondolod, hogy csak az észt jöttem osztani? Tudod, ez nekem fáj. Csak jeleztem, hogy értelmetlenül ragoztad a kérdést, vicces formában tudattam ezt veled, gondoltam hozok egy mosolygós pillanatot a napodba.
Látom, nem sikerült...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!