Mit csináljak, hogy ne húzza a kutyám a pórázt? Lassan felnőttkorú lesz már.
Figyelt kérdés
Egy másfél éves, 35-40 kilós hosszú szőrű "csöppségről" van szó. Úgy fél-egyéves kora között volt egy hely, ahová szinte minden nap elvittem sétálni, más kutyásokkal jártunk oda. Nagyon élvezte meg minden, csak ahogyan egyre nagyobb és erősebb lett, egye nehezebben bírtam vele. Most már annyira veszélyesnek találom a rángatását, rohanását (néha még fuldokolni is kezd, annyira menni akar), hogy nem merek vele elindulni. Próbáltam megtanítani, hogy maradjon mellettem, de ez csak semleges helyen működött; itthon, vagy ha már ott voltunk a réten. De az odafelé vezető út kész gyötrelem volt, annyira extázisba esett attól, hogy megyünk, hogy a legkevésbé sem érdekelte a jutalomfalat vagy egyáltalán bármi. Az a baj, hogy útba esik egy útkereszteződés ahol se zebra, se semmi nincs, és az autósoknak nem szokásuk lassítani, félek, hogy kiránt oda is és bajunk esik. Van akkora udvarunk, hogy tudjon eleget mozogni, meg játszunk is vele sokat, csak hiányzik neki a többi kutya (néha elvisznek egyet-egyet a házunk előtt, akkor sóvárogva nyüsszög). Mit tanácsoltok ilyen esetben? Mit csináljak, hogy a rét felé vezető úton is rendesen menjen?2011. febr. 5. 15:18
11/11 anonim válasza:
Sosem késő elkezdeni. Én is elcsesztem, két éves elmúlt, amikor elkezdtünk kutyaiskolába járni, és helyre tenni a dolgokat. Mostanra gyakorlatilag póráz nélkül irányítható kézben tartott kutyám van. A tiéd még fiatalabb, bármikor el lehet kezdeni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!