Melyik az a pont, amikor már jobb elaltatni a kutyát, mint szenvedni hagyni? Részletek lent
Kutyusunk 14 éves, és egyre gyakrabban a futkározások után görcsöt kap, - szerintem epilepsziás rohamot-, láthatóan utána percekig nem tudja mi van vele és nem bír elindulni.
A szívem szakad meg, ha arra gondolok, hogy elaltassuk-e az ő érdekében és nem tudom, hogy ez most már neki egy nagy kínlódás vagy nem? Mert ugyebár már 14 éves és egy nagy testű kutyáról van szó. (malamut-németjuhász keverék)
Szerintem vidd el állatorvoshoz, valakihez, akiben megbízol, és kérd ki az ő véleményét. Amúgy meg próbáljátok kímélni a kutyust, ha csak a futkározások után van rosszul, akkor azt hanyagolni kéne.
Nekünk akkor altatták el a kutyusunkat, mikor már nagyon beteg volt, és csak feküdni tudott, ott nem volt sajnos más választás. :(
Ez egy nagyon nehéz kérdés, én valószínűleg teljesen helyes döntést ebben a kérdésben nem tudnék hozni.
Személyes véleményem szerint, ha a kutya már nagyon szenved, akkor az ő érdekében jobb lenne neki az eutanázia. Viszont ha még nem szenved, gyógyszerekkel, és odafigyeléssel enyhíteni lehet a betegségét, akkor szerintem még hadd éljen addig, ameddig ő akar/bír/tud.
Köszönöm a válaszokat.
Hagyjuk a futtatást pont ezért, csak szegényke, meg örömében kezd el föl-alá szaladgálni, amikor kint vagyunk vele.
A mi kutyusunk is már vagy 10 éves és a hosszú sétákat nem bírja már,öklendezik már
a végén:S
szerintem ne vigyétek sokat sétálni és a hátralévő életében kényesztessétek,mármint többet foglalkozzatok vele
de szerintem még nem kell elaltatni
de állatorvos az mindenképpen fontos
talán el kellene beszélgetni az állatorvossal, az epilepszia jól karbantartható gyógyszerrel
ha csak ennyi a baja, akkor jól beállított kezelés mellett még nyugodtan élhet éveket is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!