Mikor lenne jó éjszakára kitenni és napközben kint maradjon?
Van egy 12hetes tacskóm,1hete hoztam.Eddig éjszaka bent aludt.A 3.naptól 10körül kiteszem,többször kimegyek hozzá napközben,egyszer bejön enni és 4körül bejön megint.Aztán megint ki és 7 felé már alvás bent.Eddig itthon voltam,de holnap már megyek dolgozni reggel7től este9ig a párom előbb elmegy és 4körül ér haza.Arra az időre míg nincs itthon senki(7től 4ig) bent hagyjam v kitegyem.Van egy nagyobb kutyusunk is az kint lakik,vele jól kijön.
Attól félek hogy ellopják,meg attól hogy vize nem lesz mert befagy.Na meg attól hogy a járókelők utyu-putyu de aranyos vagy és majd mindenkinek örül aki elmegy a ház előtt(és esetleg a másikat is elrontják mert az ugatós)Melléképület nincs ahová tehetném,na de a lakásban meg mindent összepisil.Most egy hétig így járok melózni,úgyhogy csak utána tudnám kiszoktatni.Vagy ne aggodjak ilyeneken,nem lesz semmi baja 7töl 4ig kint?
Bocsi hosszú lett.
Hát az én kutyámmal ha vidéken vagyunk a családomnál, akkor pár nap után csak úgy repül be az autóba, hogy induljunk haza. Pakolásnál ül a csomagok mellett, nehogy ott felejtsük. Pedig ott van másik kutya, vannak macskák, őzek, fácánok.
Hétvégente kutyasuliban vagyunk, kivéve most, mert most például túrázni voltunk. Esténként nagy kutyatársasággal játszik és rohangál legalább egy órát, általában az irodába is bejöhet velem, ahol csomó ember szétsimogatja, esténként meg ha beülünk valahova ő is jön. Vajon melyiket éri több inger?
Vajon melyiknek változatosabb az élete?
És vajon melyiknek van jobb, közvetlenebb kapcsolata a gazdival?
Hát hogy melyiknek van közvetlenebb,jobb kapcsolata a gazdival,azon nem óhajtok vitatkozni.Szerintem ez nem a tartási körülmények,lakóhely és terület függő.Szerintem a Te kutyád ugyanúgy ragaszkodik hozzád és ugyanúgy szeret,mint az enyémek engem.A róka ravasz,a macska önálló,a nyúl fürge,a kutya pedig hűséges.Az a kutya amelyiket verik ugyanúgy szereti a gazdájdát,mint amelyiket kényeztetik.Tapasztalom,látom,hiszen falun élek.Itt a legtöbb embernek házőrzés céljából van kutyája,sokszor láncon,kaja maradékon tartva.Én nem ezek közé tartozom.
A "szétsimogatással" és a sok új emberrel nem értek egyet.Az én kutyáim azokat ismerik akik a családhoz tartoznak(kb 8-10 ember)A többire haragszanak.Aki megy az úton az nem haver.Nem is baj.A kérdés az,h jót tesz-e a kutyának,h olyan sok új emberrel találkozik és olyan sok új inger éri nap mint nap.Lehet,h a Te kutyudat több inger éri,na de mivel nem értünk kutyául,nem tudhatjuk,h jó-e ez neki.Te nem látod a tieden,h rosszul érzi magát,én meg nem látom az enyémen,h rosszul érezné magát.Az enyémek is bejöhetnek a konyhába,de nem nagyon tetszik nekik.Elvannak egy darabig,de aztán nyüsziznek(főleg a nagyobb)h ki akar menni...
De sztem maradjunk annyiban,h a Te kutyádnak úgy jó,az enyémnek meg így.A tiednek büntetés lenne,h udvaron éljen,mert +szokta a lakást.Az enyémnek büntetés lenne idebent,mert megszokta az udvart.Látom rajta,mint ahogy Te is a tieden.
Csak h lásd a mosolyt(Szurok):
És a nyugit(Füge és Dönci):
Azért ha már így nem értünk egyet,megírhatnád milyen kutyusod van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!