Valaki tud segíteni Bernáthegyimmel kapcsolatban? (nagyon fontos)
havaneset írtam mert nekem az van,és meg tudjuk oldani a sétáltatást,napközben persze egyedül van.írhattam volna bulldogot,rotit,dogot bármit,csak példa volt hogy meg lehet oldani.
akkor mond meg kérlek ha már lefikázod a kutyámat,hogy ugyan min múlik akkor,hogy nem tudjátok sétálni vinni?írtad h nem húz pórázon,ez már jó.
egyébként minden kutyával fogalakozni kell nyilván másképp,tök mind1 hogy kicsi és havanese vagy nagy és bernáthegyi.
tehát folytó nyakörv kell,az elején ha nagyon húz,akkör befeélő szöges ie lehet,de nem ajánlom.kell egy halti és egy jó póráz.
síppal meg tudod taníytani ha kajás,hogy mindig visszemnjen hozzád.ezt a kertben kezd el tantani neki:
mond hogy hozzám,ha odamegy mikor pont odaér akkor sípolsz egy nagyon kiscsi darab virsli mikor már ott van,simi és mehet.
ezt később azzal nehezíted,hogy sípra már menni fog,mert tudja,hogy az kaját jelent és mielőtt megkapná a jutit le kell ülnie.
egy hosszú kiképző pórázon később gyakorolhatod mezőn is,vagy kerten kívül.
ha visztek suliba vizet és másfél literes palackba és locsoljátok vele és kap tálba is akkor lehet vinni nyugodtan nyáron is,megint saját példámat mondanám földig érő szőrű a kutyám,nem két szál szőre van,ő is bírta nyáron,illetve voltak leonbergik is,meg nagytestű hosszú szőrű kutyát,mondjuk 11ig befejeztük,szóvala legnagyobb melegben tényleg ne vidd.
hova jártatok eddig?
sztem a legfontosabb hogy napi min.1 x sétáljatok vele,lehet futni is,jó testmozgásnak neked is.
nemtudom hol laktok de én keresnék egy hasonló nagyásgű,barátságos,jólnevelet kutyabrátot neki,akinek a gazdájávaé megbeszélhetitek,hogy hétvégenként kimentek egy mezőre a két kutya játszik,és otta tiéd sem szaladna el,mert követné a másikat,ha az meg behívható akkor nincs gond.
mert egy kutyát egy másik kutya tud legjobban lemozgatni.
én azt is kipróbálnám,hogy éjszakára ha az előszobába is,de beengedem .
az ivartalanítás is segíthet állítólag az valamennyire lenyugtatja őket,de minden esetre tüzelő környékbeli kutya miatt utána már nem őrülne meg az biztos.
a csodálatos kutyadokit meg nézd ,angyon jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!