A kutyák fekete fehérben látnak?
A sok okostojásnak csak olyan dologhoz kéne hozzászólnia amihez ért is, ha egyáltalán van olyan dolog.
A kutyák ugyanúgy látnak szineket, kicsit elmosódottabban ugyan de látnak szineket és képesek azokat megkülönböztetni is egymástól. Rendelkeznek szinlátással csak nem ismerik azok jelentősségét..
Egyetemi kutyafélék evolúciója óráról van az infóm: A sárga és kék színárnyalatokat tudják megkülönböztetni, a fekete/fehér/szürke árnyalatokat is, de a zöldet és vöröset nem látják, mert hiányoznak azok a sejtek a szemükből (az ideghártyáról) amik a zöldet és vöröset érzékelik.
A köv. tartományban látnak: (fény hullámhossz értékek) 430-475nm:" kék (telített szín), 475-485nm: szintelen/szürke, 500-620nm: sárga (telített szín),
Nem képes megkülönböztetni:Zöld Sárgászöld Sárga Narancs Vörös "
Erről a kérdésre nemsokan tudják a választ én véleményem szerint meny a kutyád elé gugulj le hozzá,és nézd a szemit,és te eltudodd d9nteni a választ,én próbáltam és hatott...
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!