Miket tanithatok a spánielemnek?
Itt egy jó módszer a fektetés tanítására: [link]
Ja, és egyébként lehet neki még a gyere ide, ül, marad, fekszik, pacsi, puff, szlalom, kerül, kukucs, tolatás, láb mellett menetel, lábhoz parancsokat is tanítani. Itt egy jó könyv, itt rengeteg trükköt és jó megoldást találhatsz: *****
* Automatikusan eltávolított tartalom.
szia!
Nekem 15 évig élt, sok mindent tudott. Egyik kedvence volt, (ez főleg nyáron jó)hogy elbújt valaki a családból az udvaron, azt persze ő nem látta, hogy hová. És egyszer hívta, nem olyan hangosan. Úgy keresett, mint egy rendőrkutya :)). Persze, ez inkább játék, mint trükk, de nagyon tudják élvezni a keresést.
Meg lehet bolondítani azzal, hogy nem embert kell keresni, hanem a kedvenc játékát. Nálunk a labda volt az. Ehhez az kell, hogy biztosan tudja a kutya, mit jelent a labda szó. És már lehet is küldeni keresni. (jó bonyolult helyre kell eldugni, le is lehet takarni, és akkor sokáig tart neki megkeresni).
Tudod kérdező, jobban tennéd, ha azt kérdeznéd, TE miket tanulhatsz a kutyáról. Mert amíg tapasztalatlan vagy, ne várj sokat tőle.
Tanítani csak az tud, aki többet tud a tanítványnál.
Olvass szakirodalmat, nézd a TV-ben az ilyen jellegű adásokat, beszélgess élőben kutyásokkal és menj kutyasulba.
De mindenek előtt TE TANULJ és aztán taníts.
jó hogy ugy írsz hogy semmit se tudsz rólam!
a németjuhászom is én tanítottam:ül,fekszik,pacsi,marad,helyedre! és az ugrik parancsokra.
csak az már több mint 1 éves volt mikor elkezdtem tanitani,ő meg még kicsi és azért nem tudom mit lehet vele megprobálni,ennyi.
mellesleg:ül,és pacsi már megy,de a fekszik nem megy,a nj-nek ahogy tanitottam nála nem válik be mert hanyatt fekszik inkább...
kedves válaszoló inkább kérdezz,mielött következtetést vonsz le :)
köszi!
kioktatást kapok eleget mástól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!