Érdemes Dominót bent tartani?
Ha félni nem is, de rosszul fogja magát érezni.
Valószívűleg szoktatni kell majd hozzá.
Legyen kint valami biztonságos helye, amit szeret is. Kint hagyhatsz neki valami játékot is, hogy lekösse magát éjszakára, vagy valami olyan dolog is, amin érzi a gazdája szagát. Napközben gondolom azért ti is kint (is) vagytok.
Aztán szerintem egyszerűen csak hagyd ott, ne dramatizáld túl, csak mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.
Én legalábbis így csináltam, bár nekem betegség miatt volt közel 1 évig a házban a kutyám, és előtte is kinti kutya volt.
Ami a lényeg, hogy ha nyüszít, SOHA!!! ne menj ki hozzá! Ne vígasztald meg, hagyd figyelmen kívül. Ez elég kegyetlennek tűnik, és a kirekesztést annak is fogja megélni, de ha figyelmet szentelsz neki, akkor az rögzül benne, hogy így elérheti a célját. Pár nap alatt úgyis rájön, hogy ez nem büntetés, csak mostantól ez a napi menetrend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!