Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az jó a kutyának ha ha bírkózo...

Az jó a kutyának ha ha bírkózok vele? (néha hozzáér a foga a kabátomhoz meg néha 1 nagyon picit csíp de nem fáj és én mindig leterítem) ha kell 1 szóval letudom állítani

Figyelt kérdés
köszi a válaszokat
2011. jan. 31. 14:48
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
59%

Úúúúúristen! Hogyne ismerné a kutya illemet?! Egy kölyöknek nagyjából fél éves koráig mindent szabad. Azért hagyják magukat, mert ilyenkor kommunikációt tanítanak! Megtanítja, hogyha hanyatt fekszem békén kell hagynod, ilyen és ilyen módjai vannak a játknak, ilyen és ilyen kimenete lehet.

Aztán fél éves kor körül, ahogy beindul az ivarérés, a durvábbakat letiltják. Mint ahogy az első tüzelésnél az én kutyám is közölte a kicsivel, hogy ezek és ezek a határok.

2011. jan. 31. 17:32
 22/22 hell-ikon ***** válasza:

Nekem 4 éves német juhászom van, aki imád birkózni. :)

Kiskorában megmutattam neki a határokat, hogy meddig mehet el, így aztán sosem durvul el a helyzet.

A csípéseket és szándékos harapásokat (még ha nem is fáj) azokat még ebben a korban ki kell küszöbölni (ezekről leszoktatni) és akkor a későbbiekben sem lesz gond belőle.

Nálunk a játék menete kb így néz ki:

Játékra hívás combra csapással, amire a kutya szinte rögtön reagál és seggét az égbe tolja:D

Birkózás némi kellemes mormogással és sok hempergéssel. Mikor kezd fáradni a kutya teljesen megadja magát, ilyenkor hagyom felállni és kifújni magát. Végül egy kis kergetőzés levezetés gyanánt.

Ennyi.

Attól lehetsz még Te simán falkavezér, hogy birkózól vele. Nálunk sincs ebből probléma, pedig az én kutyám roppant domináns. Szót fogad bármilyen helyzetben nekem.

2011. febr. 1. 07:00
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!