Az normális, hogy néha behülyül a Havanese-m?
Na akkor tisztázzunk néhány alapfogalmat, még mielőtt valami választ is adnék. A sétátok abban merül ki, hogy kiengeded az udvarra szaladgálni? Na, ez nem séta. A sétának idegen terepen (az utcán, a parkban stb) kell történnie, mert a kutyának akármekkora is, szüksége van az idegen szagokra, környezetre. És inkább ez az, ami jobban lefárasztja, mint az, hogy kiengeded az udvarra szaladgálni. A havanese kutyádnak is legalább napi 1 óra mozgás kéne a szabadban, idegen terepen, jobb lenne póráz nélkül, de ha pórázas séta van, az is jó. Vidd el igazi sétákra, taníts neki trükköket, és akkor nem fog így felpörögni.
Egyébként valószínű, hogy a mozgáshiány miatt van ez a felpörgés, vagy idegrendszeri probléma. Veszélyes is lehet, mert láttam már olyan kutyát, aki ezzel a bepörgéssel neki ment mindennek, felsértette a lábát, beverte a fejét.. mint nálatok fejjel nekiszaladt a szekrénynek. Jobb az ilyet megelőzni szerintem. Vidd el mindennap sétálni, engedd ki mellette az udvarra, tanítgasd, szeretgesd, és akkor ezek a bepörgések elmaradnak.
Ti komolyan mondjátok ezt az idegrendszeri hülyeséget? Neee!
Ez szimplán azt jelenti h pörgős a kutyád és könnyen motiválható játékkal - amit te nem használsz ki. Ezeket az energiáit el kell tudnod vezetni, mert egy idő után elkezdi máshol kiélni. Kezdjetek el pl. agilityzni. Ott megtanul koncentráltan pörögni.
Egy havanese-nek én inkább a dog dancinget ajánlanám, mintsem az agility-t. Sok trükköt kell hozzá neki tanítani, nagyon jó kutya-gazda kapcsolat erősítő, és 100%-os szellemi lefárasztást nyújt :)
Egyébként sajnos a mai világban, a túltenyésztett szaporított fajtáknál sajnos gyakori az idegrendszeri probléma, és az legtöbbször itt kezd el látszani, hogy a kutya bepörög, és megy mint állat.. szóval sajnos nem alaptalan az, amit mondunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!