Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit adjak enni a kutyusomnak,...

Mit adjak enni a kutyusomnak, hogy hízzon?

Figyelt kérdés
eléggé vékonyka, persze nem drasztikusan, szeretném felhízlaltatni, milyen kaját tudnátok javasolni tápon és kutyakaján kívül? amit akár házilag is elkészíthetek
2011. jan. 30. 10:50
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát...én táppal szoktam etetni szoktam hozzá önteni tejet,vízet hogy kicsit megpuhuljon neki mert úgy eszik mint egy örült és igy könnyebben csuszik neki :)

Van amikor maradékokkal egybe adom neki a tápot... kenyeret szoktam neki tejjel beáztatni azt is szereti... :) És igy szépen tartja a súlyát :) Van amikor vágdosok hozzá virsli darabkákat és a táp aljára rakom... és elöször megeszi szépen a tápot utána hozzáfér a virslikhez és igy szépen be is lakmározik és nem vékony :D Amugy egy nemsokára 8 hónapos boxer :)

Bár súlyának fele izom XD

2011. jan. 30. 11:01
 2/4 anonim ***** válasza:

legegyszerűbb,ha a meglévő tápjához adagolsz hozzá zsírt. először csak keveset (kiskanállal), aztán finoman emeled az adagot napról napra.

ajánlott egy férgehajtás is, ha már régen volt (negyedévente javasolt), és az sem árt, ha probiotikumokat adsz neki (kefír, joghurt, laktív, stb).

2011. jan. 30. 11:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Bár nem irtad,hogy mennyi idős a kutyusod,mert azt jó lett volna tudni,de akkor megpróbálok igy is segiteni.

Először is: a féregtelenítéssel,hogy álltok ??

Mert ha férges akkor azért is lehet olyan kis csonka

Minden kutya ételének gerince a hús vagy a fehérjében gazdag egyéb állati eredetű élelmiszer (tojás,sajt..) legyen.Hiszen,téves az a hit,hogy a kutya leveseken és maradékokon felnevelhet ,de az is,hogy kizárólag "színhússal" tápláljuk az ebet.

Neked kell beosztani az étrendjét, kilógramm és kor alapján.

A kutya értrendjének felét hús tartalmazza,de legalább a harmadrészét,persze ezek nem törvények puszta tények.

Függ az anyagi helyzetedtől ha jól állsz anyaglilag akkor vehetsz Acanát vs Orijent vagy egyéb minőségi tápot,ezekből kevesebbet kell adni és tartalmazzák a kutya táplálási igényeit :)

2011. jan. 30. 11:37
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat, már el is kezdett hízni :) adtam mindent neki amiket leírtatok, köszönöm, egyépként féléves és már volt féregtelenítve nem rég :) köszi a segítséget
2011. febr. 8. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!