Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a különbség a fajtaspecifik...

Mi a különbség a fajtaspecifikus tápok között?

Figyelt kérdés
Pl. létezik németjuhásznak, boxernek, yorkinak, stb... készült táp. Miben különböznek egymástól? Ha egyáltalán különböznek és ez nem csak egy reklámfogás...
2009. febr. 6. 00:00
 1/4 anonim válasza:

A kérdésben benne van a válasz, "fajta specikfikus" táp. Én a saját tapasztalatomat tudom csak megosztani, mégpedig én ROYAL CANIN BULLDOG 24 fajtatápot adok a kutyámnak. Ez a táp pl. már formáját tekintve (a szemcsék alakja) is speciális, mert úgy van kialakítva, hogy a bulldogharapással (alsó állkapocs hosszabb) bíró bulldogok, könnyeben megtudják fogni. Az összetétle pedig olyan, hogy nem fúvódnak fel az amúgy igen kényes gyomrú angol bulldog fajtájú kutyák tőle. És tényleg nem!

Ebben biztos van valami eltérő a többi táphoz képest.

2009. febr. 6. 00:26
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Ilyen választ vártam, mert ezt tényleg nem tudtam.
2009. febr. 6. 00:41
 3/4 anonim ***** válasza:
[link] Itt meg tudod nézni mi a különbség az egyes fajtáknak készült tápok között:) Az első menüpontban menj a termékekre és kattints a fajtiszta kutyák ikonra:
2009. febr. 6. 08:47
 4/4 anonim ***** válasza:

hogy csak egy példát említsek a whippetnek pl. kifejezetten nem szabad kalcium kiegészítést adni, míg mondjuk a német juhásznak elengedhetetlen az egészséges fejlődéshez.

A kistestű kutyák nem annyira igényelnek izület erősítő kiegészítőket a nagyon viszont igen!

Minden fajtaspecifikus táp az adott fajta igényeihez van összeállítva, hogy tényleg teljes értékű legyen és a lehet legoptimálisabb mennyiségű ásványi anyagokat és vitaminokat biztosítsa a fejlődéshez.

Ugyanez a helyzet a kölyök, felnőtt, senior vagy light tápokkal. Mindnek más az összetétele, mert más igényű csoport számára van kifejlesztve!

2009. febr. 6. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!