Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek hogy végre ne...

Mit tegyek hogy végre ne gubancos legyen a szőre, hanem zsinóros? Egyáltalán mit kell tenni a pulikutya szőrével nyáron, illetve télen kezdeni, hogy szép legyen és még kényelmes is legyen neki?

Figyelt kérdés
A kétéves kan fehér pulikutyámnak nyáron vágtuk le a szőrét életében először, de már majdnem visszanőtt, ám most még sokkal gubancosabb.
2008. jan. 27. 17:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
95%

Ezt találtam:

Puli

Egy puli esetében kölyökszőrrel nincs semmi teendő, a gondoskodás a testnyílások tisztán tartása és a bunda átvizsgálása, hogy fény derüljön a kullancsokra, idegen anyagokra. A puli szőréhez fésűt, kefét használni szigorúan tilos, az ápolás puszta kézzel elvégezhető! Tanács: időnként csavargassuk ujjunk körül a kiskutya szőrét. Ha nől a kutya és már kezdenek tincsekbe rendeződni a szőrszálak, azoknak feltépését már ebben a korban el kell kezdeni. A hajlatokban akadhatnak olyan szőrképződmények amiket csak ollóval lehet eltávolítani, és igencsak oda kell figyelni a fülek mögötti területre és a farok környékére, ahol könnyen nemezesedik a szőr. A tincseket célszerű kéthetente átvizsgálni és havonta feltépni, hogy szép és igényes pulink legyen.=)

2011. szept. 7. 21:24
 12/20 anonim ***** válasza:
91%
hagyd h gubancos/rasztás legyen,amikor olyan,akkor a nagyon rasztákat az elejénél ollóval kicsit bevágod és befelé a bőre felé széthúzod=feltéped ujjnyi vastag zsinóroknak kell lenniük.kutyakozmetikus is így csinálja
2011. szept. 7. 22:09
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha megnyírod a pulit, soha sem lesz rasztás, zsinóros a szőre. Fésülni valóban nem szabad. Ha a gubancolódás alatt rasztásodást értessz, akkor az természetes folyamat, így kezdődik a zsinórosodás. Ezeket a rasztákat kell zsinórokká tépned. Lehetőleg egyformára tépd a rasztákat, akkor lesz szép zsinóros, de ha minden évben megnyírod, akkor feleslegesen bajlódsz vele, mert több év, mire szépen megnőnek a zsinórok, és már puliformája lesz a kutyádnak.

Ha azt akarod, hogy zsinóros pulid legyen, akkor valóban kb. fél évente át kell tépni az egész kutyát, az összerasztásodott szőrt pici zsinórokká kell alakítanod. Ha nem egészen érted, hogy mire gondolok, akkor keress fel egy kozmetikust, aki csinált már ilyet. Nézd végig, hogy ő hogy csinálja, kérdezz, ha valami nem világos, és legközelebb már csinálhatod Te is. Pár tépés után már sokkal egyszerűbb a dolgod, mert akkor már csak a frissen nőtt bundát kell szétválasztanod, mert a korábbi zsinórok jelzik, hogy milyen vastagon kell. Ilyenkor már csak azt az egy-két centit kell egészen a bőrig szétválasztani.

Ha látod, és már legalább egyszer csináltad, akkor sokkal egyszerűbb. A testen nem szokott problémát okozni, érzékenyebb a fül, a has, a lábak...de türelemmel és egy kis gyakorlattal menni fog.

2011. szept. 8. 11:16
 14/20 anonim ***** válasza:
21%
a pulinak és a komondornak tépni kell a szőrét, fogod a tincset és a két kezeddel hosszában széttéped és ezt annyiszor kell meg csinálni amennyi csimbók van, a puli szőrét levágni ?? ez olyan dolog mint ha a fa koronáját levágnád ,ez felháborító de ugye a szeménél nem vágtad le mert ,megvakulhat!!! állat védők hol vagytok?
2011. szept. 8. 14:57
 15/20 A kérdező kommentje:
na:) szóval az van hogy régebben volt így "széttépetve" a szőre többször is de a kutyám nagyon nem szereti ezt, mert egyszer a kozmetikus beletépett a bőrébe szegénykémnek :( :S és soha semmire nem harap meg semmi tünemény kutya de ezt a dolgot nagyon nagyon utálja és hát ez azért megnehezíti a dolgom :/ kedves utolsó...az nem állatkínzás ha levágják a puli szőrét olyan 3-4 centisre ahol még nem rasztásodott be a szőre...és azért 40 fokban eléggé melege lehetett, mindenki mást mond, hogy hűti/fűti a szőre, de az én kutyám valahogy rövid szőrrel sokkal boldogabbnak látszik, ilyenkor kimozdul az árnyék alól, meg ugrándozik, tehát sokkal aktívabb. A megvakulós dologról is mindenki mást mondd, ismerősünkék lenyíratták mind2 pulijukat a szemüknél is és semmi de semmi bajuk nem lett tőle.nem kell azonnal az állatvédőket hívni, ez nem csonkítás vagy ilyesmi...-.-"
2011. szept. 8. 16:27
 16/20 anonim ***** válasza:
14%
kedves kérdező én sem mondtam,hogy kínzod, de a puli szőrét levágni tilos! a bundája hűti bármit is láttál rajta! ezzel kapcsolatban keres fel puli tenyésztőket és őket kérdezd meg,de ne szaporítót ,tenyésztőt és őket kérdezd meg. nem tudom hány éves lehetsz,de az én családom már akkor foglalkozott pulival mikor Kádár elvtárs még fiatal ember volt. és a kennelünk már akkor elismert volt,magyarban és amerikában egyaránt,a puli tenyésztés szakkönyvben már szerepeltek a kutyáink! Templomkerti kennel néven! azt,hogy meg akar harapni valamit nagyon elrontottál nála és ez azért volt mert nem értesz a kutyákhoz ha még mindíg vitatkozni szeretnél,hogy meg vakul vagy nem ,akkor nagyon buta vagy,!
2011. szept. 8. 18:31
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt segítenek neked, ha kérdezel:

[link]

2011. szept. 8. 19:50
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

"nem ertem peldaul a bochon havanese vagy a bolognei direkt olyan helyrol szarmaznak ahol hideg van."

Bichon havanese-nek hívják és bolognese-nek és a havanese Kubából, bolognese pedig Olaszoprszágból származik. Baromi hűvös helyek mondhatom... -.-

2011. szept. 8. 20:33
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

A pulit nyugodtan meg lehet nyírni, a szeménél is, mert NEM vakul meg. Ez egy baromság. És nem állatkínzás, ha megnyírják, mert sokkal komfortosabb a kutyának, egyszerűbben tisztán tartható. Ja, és lehet, hogy némiképp szigetel a szőre, de akkor is be tud fülledni, ha nem tud megfelelően szellőzni.

Sok kutya nem szereti a tépést. Én komondort téptem úgy, hogy szerencsétlennek olyan vékony volt a bőre, hogy a legnagyobb odafigyelés mellett is vérzett neki egy-egy alkalommal. Attól, hogy meg akarja harapni, nem rontotta el, az a kutya nincs hozzászokva és kész.

Kedves kérdező: ha a kutyád nem szereti a tépést, akkor felejtsd el a zsinóros szőrt, nyírd meg minden évben nyugodtan, és örülj neki, hogy boldog.

2011. szept. 8. 23:12
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat most már tudom mit fogok tenni :) egyébként a puli bundáját én úgy tudom azért "tilos" megynyírni mert akkor nem vehet részt kutyakiállításon...és nem, nem rontottam el a kutyámat, a kozmetikus beletépett a bőrébe és meg is értem igazából hogy utálja ezt...bár ki vagyok én hogy egy kutyatenyésztővel vitázzak...
2011. szept. 9. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!