Kutya harapás. Mit tegyek?
Igaza van az utolsónak!:)
Úgy gondoltok rá mintha legalább egy 5 éves Dán dog harapta volna meg!
Kérdező tudod te hány kicsi seb volt rajtam még megnőttek a kutyáim?Kicsi marás kicsi harapás stb!És semmi bajom!
Neked még soha nem volt kutyád?
Igazából ezt nem is hívnám megharapásnak amúgy!
Szia!
Ne izgulj. Az én kiskutyám is szokott ilyet csinálni, ha bekapja az ujjad, ne ráncsd el, mert akkor végighúzza a fogát a bőrödön. Azért csinálja, mert azt hiszi, hogy az anyja vagy és tejet akar inni.
Csak szólok, hogy a lehető legrosszabb volt a reakciód. Azzal, hogy elkaptad a kezed teret adtál a kutyának, amivel elismerted a dominanciáját. Innentől kezdve ő úgy tudja, hogy akkor harap, amikor kedve van. Ha legközelebb is így tesz, azonnal fordítsd hanyatt, tedd megadó pózba, és érj hozzá a mellkasához. Ezzel gyakorlatilag legyőzted őt harc közben. Ha lenyugszik engedd el, és hívd oda magadhoz, szeretgesd meg. Persze ez a rövidtávú módszer, nem olyan jó, mert nem épít ki köztetek bizalmat.
Az is elég, hogy ha sokat mentek sétálni, kiépíted az ebeddel a bizalmat. Tegyél rá nyakörvet, és ingereld ki ezt a harapást. Ha harap, a nyakörvét apró, hirtelen mozdulattal rántsd felfelé. Rá is szólhatsz közben, hogy "hé". Utána már elég lesz a hang.
Persze nem ártana elmenni iskolába, hogy a többi alap engedelmességet is eltanulja a kutyád.
A sebtől ne félj. Amit elmondtál, csak felületi sérülés. Nekem egy roti úgy harapta át a kezem hogy fent be, lent ki. Mégse lett bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!