Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya harapás. Mit tegyek?

Kutya harapás. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy kiskutyám. Pár hetes még csak és ma odanyújtottam neki a kezemet hogy megszagolja de el kapta. Csak súrolt meg kicsit ráharapott a kezemre de kirántottam és lett rajta egy karcolás meg egy ici pici seb még 1 mm nagyságú sincs a seb. Nem vérzett és ahogy néztük anyuékkal nem is mély. Csak a felső hámréteg sérülhetett. Mégis aggódom. bekentem neogranormonnal mert az is valamennyire fertőtlenít. Nem volt itthon Betadine. Anyuék szerint ennyitől semmi bajom nem lesz mert tényleg olyan picike az a seb, hogy sebnek sem nevezhető. Lehet ebből komolyabb bajom? Vérmérgezés vagy ilyesmi? A kiskutya oltva van veszettség ellen.
2011. jan. 27. 21:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van az utolsónak!:)

Úgy gondoltok rá mintha legalább egy 5 éves Dán dog harapta volna meg!

Kérdező tudod te hány kicsi seb volt rajtam még megnőttek a kutyáim?Kicsi marás kicsi harapás stb!És semmi bajom!

Neked még soha nem volt kutyád?

Igazából ezt nem is hívnám megharapásnak amúgy!

2011. jan. 27. 22:15
 12/17 anonim ***** válasza:
72%
Ha tartasz a vérmérgezéstől, szépen kérsz egy tetanuszt a háziorvosodtól. Ha pedig karcolás, miegymás lesz, legyen otthon betadin mindig. Rá a sebre, naponta többször.
2011. jan. 27. 22:41
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne izgulj. Az én kiskutyám is szokott ilyet csinálni, ha bekapja az ujjad, ne ráncsd el, mert akkor végighúzza a fogát a bőrödön. Azért csinálja, mert azt hiszi, hogy az anyja vagy és tejet akar inni.

2011. jan. 28. 08:26
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem kicsit vagy hipochonder :)
2011. jan. 28. 08:27
 15/17 capsread ***** válasza:
74%

Csak szólok, hogy a lehető legrosszabb volt a reakciód. Azzal, hogy elkaptad a kezed teret adtál a kutyának, amivel elismerted a dominanciáját. Innentől kezdve ő úgy tudja, hogy akkor harap, amikor kedve van. Ha legközelebb is így tesz, azonnal fordítsd hanyatt, tedd megadó pózba, és érj hozzá a mellkasához. Ezzel gyakorlatilag legyőzted őt harc közben. Ha lenyugszik engedd el, és hívd oda magadhoz, szeretgesd meg. Persze ez a rövidtávú módszer, nem olyan jó, mert nem épít ki köztetek bizalmat.

Az is elég, hogy ha sokat mentek sétálni, kiépíted az ebeddel a bizalmat. Tegyél rá nyakörvet, és ingereld ki ezt a harapást. Ha harap, a nyakörvét apró, hirtelen mozdulattal rántsd felfelé. Rá is szólhatsz közben, hogy "hé". Utána már elég lesz a hang.

Persze nem ártana elmenni iskolába, hogy a többi alap engedelmességet is eltanulja a kutyád.

A sebtől ne félj. Amit elmondtál, csak felületi sérülés. Nekem egy roti úgy harapta át a kezem hogy fent be, lent ki. Mégse lett bajom.

2011. jan. 28. 08:43
 16/17 anonim ***** válasza:
Vérmérgezésed volt.. Nem kaptál tetanusz oltást?! :O
2011. jan. 28. 13:01
 17/17 A kérdező kommentje:
de igen akkor kaptam oltást. de mára már lenyugodtam kicsit be van dagadva de semmi extra. azt mondta az orvos, hogy ez természetes de ne hagyjam a kiskutyának hogy harapdáljon mert egy tank lesz ha megnő.
2011. jan. 28. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!