Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy tanitsam meg a kutyámat...

Hogy tanitsam meg a kutyámat a porázon valo sétáltatáshoz mert nem soká vinnem kell az utolso oltására?

Figyelt kérdés
3honapos mult
2009. febr. 5. 15:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%

csak szoktatással megy.

A legjobb ha séta előtt kicsit kifárasztod, mert akkor nem lesz olyan nagy kedve húzni.

nagyon hasznos a fojtó nyakörv, mert ha húz akkor szorul, ha nem húz akkor enged. Ebből hamar rájön hogy neki az a jobb ha nem húz.

persze soha nem szabad annyira húzni hogy fulladjon! Csak meghúzni hogy a láb mellé kerüljön és rögtön ereszteni. közeb mondani kell a parancsot, "lábhoz" vagy amit használni akarsz, és meg is dicsérni amint láb mellett van.

fontos hogy a póráz lazán legyen a láb mellett haladó kutyánál. Feszíteni nem szabad, húzni is csak akkor ha nem láb mellett halad, és csak rövid ideig!

2009. febr. 5. 15:11
 2/14 A kérdező kommentje:
probáltam már vinni de nem hogy huzna,nem akar jönni
2009. febr. 5. 15:16
 3/14 anonim ***** válasza:
Szerintem ha még nem kapta meg az oltásait, nem kéne pórázon vinni, hiába múlt 3 hónapos. És a fojtó anykörv nem 3 hónapos kiskutyának való! Tönkreteszi a nyakát a rángatás (főleg ha nem tudod rendesen használni.) és csak elmegy a kedve... Az én tapasztalatom, hogy a még tanulatlan kiskutyák ellenállással reagálnak a rángatásra... A nagykutyák már értik, hogy mit jelent, de a kicsik nem... Ha már ismeri a nyakörvet meg a pórázt, akkor kapcsold rá és először csak sétálgassatok. Próbáld irányban tartani, de úgy hogy megállasz ha rosszfelé megy és megvárod, míg jó felé indul. Vagy csalogasd falatkákkal, labdával, picit ránthatsz is a pórázon, hogy aztán megtanulja mit is jelent ez. ha rossz felé megy, mondd neki, hogy: nem! Ha felég, kezdd el dícsérni! Mindig csak kicsit menjetek és utána engedd el, játssz vele. Ehhez türelem kell. És szerintem a kertben kezdj gyakorolni, mert a kinti világ ijesztő vayg érdekes neki, és nem tud konventrálni! :)
2009. febr. 5. 16:40
 4/14 anonim ***** válasza:
Azt kifelejtettem, hogy a kutyát nem szabad húzni, csakis egy határozott rántással helyrerakni. És szerintem egy kiskutyának bőven elég ha szépen megy, a lábnálkövetés még nem fontos. :)
2009. febr. 5. 16:41
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

A póráz rángatással tanítás középkori módszer!!! Remélem nem teszel vele ilyet.

A leírásod alapján be van tojva és nem mer menni. Meg kell győzd, hogy a kinti világ nem félelmetes, ez csak dicsérettel, jutalomfalattal (sajt, virsli, sült csirkemáj), szép szóval sikerülhet. Az külön előny, ha akkor gyakorolsz vele mikor éhes. Nagyon fokozatosan kezd, a pórázt tedd rá a megszokott helyén is. A lakásban, a kertben is gyakoroljatok, utána próbáljatok ismeretlen helyre menni, de ne a legforgalmasabb utcán a kutyaugatás közepette. Minden gyakorlást úgy hagyj abba, hogy sikerélménye legyen. Ne akkor vidd haza, ha nagyon betojt.

Fontos a fokozatosság, először csak 1-2 métert tegyen az utcán, később 5-10 métert, aztán egy utcasarkot, később kettőt....stb

Sok sikert!

2009. febr. 5. 19:22
 6/14 anonim ***** válasza:
Én is pont ezt mondtam. És egy határozott rántás nem rossz módszer megfelelő kutyánál. Rángatásról szó sincs. :)
2009. febr. 5. 19:40
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

M az hogy megfelelő kutyánál?????

Egy félős utcára kimenni nem akaró kutya megfelelő ahhoz, hogy ha nem jön arra amerre szeretnéd akkor megrántsd? Akár csak 1szer is????

2009. febr. 5. 20:22
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

19:22 vagyok. A lényeget nem írtam.

Ne feszítsd a pórázt!!! A jutifalival csalogasd, ha húzod az csak ellenállást vált ki belőle.

2009. febr. 5. 22:44
 9/14 anonim ***** válasza:
19.4
2009. febr. 5. 22:48
 10/14 anonim ***** válasza:
19.40es vagyok. Igen a megfelelő kutyánál... Ami azt jelenti, hogy nem ennél a kiskutyánál... Mindenki tudja, nem lehet mindent és minden kutyának csupán pozitív megerősítéssel tanítani... Egy erősebb (egyéniségű), keményebb, dominánsabb, magabiztosabb kutya nem biztos, hogy elájul egy kis falatkától meg simitől ha meg akarják nevelni. És egy ilyen kutya nem fog belehalni, ha egy határozott pórázrántással megregulázzák. Ugyanazt ajánlottam amit Te, ez csak egy megjegyzés volt mellé. :)
2009. febr. 5. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!