Mikortól lehet elkezdeni a kutya tanítását alap dolgok pl. : ül, fekszik stb. most 7-hetes?
A pozitív megerősítés bármelyik módszerével (leginkább a klikkerre gondolok) bármikor, amikor a kutya már minden érzékszerve működik. Más kérdés, hogy ezek a gyakorlatok még jó ideig nem elvárhatók, tehát csak játszani lehet velük, követelni őket nem.
Ebben a korszakában egyébként az a fontos, hogy minél több ingerrel megismerkedjen, a családot megismerje, bízzon Bennetek, a lakás kert felfedezése is komoly feladat! És 12 hetesen újra vissza kell vinni a fajtársak közé! Irány a kutyaovi, tanuljon meg beilleszkedni, játszani minél több fajtával.
Kicsit irigykedem is Rátok, ez egy olyan jó korszak!
Én úgy gondolom, hogy mikor egy kölyök hozzád kerül, akkor az első pár nap, talán első hét (ez kutyafüggő, de a kölykök nagyon gyorsan alkalmazkodnak) még a beilleszkedésről szól. Arról, hogy megszokja a napirendet, vagy megtanuljon pár alapvető szabályt.
Utána rögtön hozzá lehet kezdeni a tanuláshoz, nincs korhoz kötve, nagyon fogékonyak.
Szerintem 7-hetesen még semmit.
Ahogy az első válaszoló leírta az úgy jó ahogy van.
Szia!
Az én kutyám 10 hetes volt mikor elhoztam, és már aznap megtanulta, hogy ül. Kb. 2 hétre rá tudta, hogy ne nyúljon kajához míg nem engedem. Most 7 hónapos, és pl a fekszik csak most tanítottuk meg neki mert eddig valahogy voltak fontosabb dolgok:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!