Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit adjak a kutyámnak, hogy...

Mit adjak a kutyámnak, hogy ne rágja a növényeket?

Figyelt kérdés
Fél éves a magyar vizsla kutyám.Vannak játékai, rágható dolgai, mégis a növényeket rágja. A cserepes növényeket, az örökzöldeket, most pl. a hóvirágot is lerágja.
2009. febr. 5. 11:22
 1/6 yuda ***** válasza:
A kutyusok szoktak növényeket rágcsálni,ösztönösen megérzik,ha valamire szüksége van a szervezetüknek-mondjuk a hóvirág kicsit furcsa,de bármi lehet,--illetve az jut még eszembe,hogy fiatal kutyákban túlteng a tenni akarás és megragadnak minden lehetőséget a huncutkodásra--és még egy:-főleg akkor szoktak ilyeneket csinálni,amikor keveset van velük foglalkozva és így keresnek ők maguknak.
2009. febr. 5. 11:30
 2/6 anonim válasza:

Szia!

Kutyas boltokban lehet fustolt csontot kapni( mi csak budi csontnak hivjuk:) A kutyusom megorul erte!

O is sok mindent megragcsalt regen, de amiota budi csontot kap azota csak azt ragja.

Ja, szomjasak lesznek a csontitol ezert a friss vizre meg jobban kell ugyelni!! Sok sikert :)

2009. febr. 5. 12:14
 3/6 anonim ***** válasza:

Először is tedd el a virágot, mert akár mérgező is lehet...

másodszor pedig a növény rágcsálás jelezhet folsav hiányt.

Adj neki pl. sóskalevelet.

2009. febr. 5. 12:30
 4/6 anonim válasza:

Én úgy tudom, hogy minden állat eszik füvet. A kutya és a macska akkor rág füvet, mikor fáj a gyomra. Utána kihányja és rendbe jön. Hogy a tiéd miért egyik ilyen különleges növényeket, azt nem tudom. Lehet hogy fű nincs a közelében??

Szóval az, hogy füvet eszik természetes. Had egye, ha épp arra van szüksége..

2009. febr. 5. 15:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Az hogy veszel neki játékot nem elég. A labda azért van, hogy eldobd neki, a csomós kötél azért, hogy az egyik végét Te húzd, a másikat Ő. Szerintem unatkozik.

Figyeld meg mikor csinálja. A nagy séta után ha kirohangászta, játszotta magát kétlem, hogy rágcsálni fog.

Nagyon hasznos, ha klikkerezel vele, az agyilag fárasztja le. (www.klikker.hu)

2009. febr. 5. 19:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, hasznosak.Egyébként napi kb. 1-2 órát összességében foglalkozunk vele pl. leül és türelmesen várja a kaját, ad pacsit stb. Kertes házban élünk,nagy telek van ahol tud futkározni kedvére,fű is van amit ehetne, ezért nem értem, hogy miért bántja a virágokat.
2009. febr. 6. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!