Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajta legyen?

Milyen fajta legyen?

Figyelt kérdés
Egyedülálló vagyok csak én és a kutya lennénk. Sportos típus vagyok:szeretnék majd a kutyussal frizbizni, egy kis agility(nem versenyszerűen), canicross, hétvégén nagy túrák, kirándulni is csak kutyástul mennék főleg a hegyekbe. Fő szempontom hogy a kutya energikus,barátságos, tanulékony és okos legyen-sok trükköt tanulnánk. Eljárnánk heti egyszer kutyaoviba, majd kutyasuliba. Közép,nagy esetleg óriás termetű kutyát szeretnék.
2011. jan. 23. 21:55
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Először is vannak alapvető kérdések, melyek megválaszolása után kell gondolkozni a fajtában.

Első kérdés az, hogy mennyi mozgást tudsz neki biztosítani. Ez legyen akár napi 2-3 óra, ha nagyobb mozgásigényű kutyára vágysz.

A második az, hogy mekkora kutyát szeretnél, ezt ugye már leírtad, középmérettől óriás méretig.

A harmadik kérdés is nagyon fontos, mégpedig az, hogy mire szeretnéd tartani. Csak hobbi célból, vagy esetleg versenyezni is vele. Ha csak egy aranyos, okos és hűséges hobbikutyát akarsz, akkor menhelyen nézz körül, sok aranyos kutyus van. Ellenben ha versenyeztetni akarod a kutyusod, akkor tenyésztőtől vehetsz kutyát. Garantáltan szűrt, egészséges, magabiztos kutyát kapsz. De ezt meg is kell fizetni, 100-120 ezer forint egy kutya tenyészetben.

Ezek után jöhet a fajta.

A labrador retriever az első kutya, amire gondoltam. Viszonylag nagy termetű kutyák, nagyon okosak, nem véletlenül ők az első számú vakvezető- és mentőkutyák. Sokan tartják, Amerikában majdnem a legismertebb fajta, természetesen azért, mert egyaránt tartható hobbicélra, versenyezni is lehet vele, meg sok minden mást. Nagyon nehéz félrenevelni, mert kifejezetten barátságos, stabil kutyák. Szereti a nagy sétákat, túrákat, könnyen alkalmazkodik bármilyen élethez, legyen ez akár kertvárosi, vagy belvárosi. Első kutyának megfelelő, viszont házőrzésre nem alkalmas.

A magyar vizsla sportos, intelligens vadászkutya. Személyesen ismerek egyet, robosztus kan kutya, de belül egy csöppség. Bújós, imád labdázni és futkározni, de ha kell akkor kiereszti a hangját. Azaz szeret ugatni, tehát jó jelzőkutya. Szintén könnyű nevelni, nagyon okos, barátságos kutyák. Lehet vele bármilyen kutyás sportot űzni, agility, frizbi, tényleg akármit. Általában, mint minden vizslának, gondjai lehetnek a macskákkal, kisállatokkal. Ez megfelelő nevelés, szocializáció mellett nagy mértékben kiküszöbölhető. Első kutyának megfelelő.

A bullmasztiff hatalmas, szőrös mackó. Rossz hírben áll, de ez csak azért van így, mert sokszor félrenevelik. Tulajdonképpen csak az a lényeg, hogy következetes legyél vele, és ne engedj a bociszemeknek. Nem túlságosan sportos alkat, nem alkalmas sportra, de szereti a nagy sétákat és túrákat. Nagyon kedves kutyák, megfelelő családba, a gyerekeket nagyon szeretik. Kiegyensúlyozott, nem befolyásolható és rettenthetetlen őrzőkutya hírében áll, ennek gyakran eleget is tesz. A kanok dominánsak lehetnek más kutyákkal, de ez nem túl gyakori. Amire figyelni kell: a kutyaház árnyékos helyen legyen, mert a pofája miatt nem bírja a nagy melegeket.

Mind a három felsorolt kutyának a család részének kell lenni. Nem szabad őket kirakni a kertbe, legalkalmasabb, ha kinti-benti kutyának tartod, ezt lehetővé teszi egy kutyaajtó felszerelése. Remélem, hogy tudtam segíteni!

2011. jan. 24. 08:59
 12/25 anonim ***** válasza:

Szerintem a legmegfelelőbb kutya Neked a Golden retriever kityus! :)

Nekem is van egy,neve Bodza vele járok agility-zni,naponta kétszer sétálni a patakhoz.Nagyon okos és még azt is meg lehet neki tanítani hogy csak akkor lehet átmenni a zebrán ha zöldre vált(mivel a Golden retrievereket vakvezető kutyáknak is használják.)

Akár póráz nélkül még Budapestre is el szoktam vinni:)

2011. jan. 24. 13:27
 13/25 rally1999 válasza:
BOXER
2011. jan. 26. 17:16
 14/25 anonim ***** válasza:
Husky,Bernáthegyi
2011. jan. 26. 17:20
 15/25 anonim ***** válasza:
Szerintem a menhelyes kutyusok közül válassz mivel nagyon szépek!Ha nem lenne 4 kutyám akkor örökbe is fogadnék vagy 2 közülük mert tényleg nagyon jól néznek ki:) És legalább egyedi lenne a kutyusod és egyben különleges:D
2011. jan. 26. 17:20
 16/25 anonim ***** válasza:
Golden Retriever
2011. jan. 26. 18:01
 17/25 anonim ***** válasza:
53%

haa rámhalgatsz ROTIT veszel legjobb favorite nagyon szép nagyon OKOS ugyes ENEGGIKUS és ha bármi baj van megvéd!!!

1 gazdás tipus szval pont neked valo nagyon szereti gazdáját bármit megtesz érte ha egyedul mész turázni póráz nélkul is nagyon szépen megy melletted és nagyon barátságos csak ki kell fognod a vérvonalat h ne legyen ideges... és jol kell nevelni:)

TÖKÉLETES VÁLASZTÁS LENNE ÉN IS BIZTOS H OLYAT FOGOK VENNI:D ha minden igaz ősz elején:)

de am labradorunk van ő is nagyon jó kutya:)

golden...

cane-corso

stafford:)

remélem tudtam segiteni:)

2011. jan. 26. 18:03
 18/25 anonim ***** válasza:
9%

előző

ha kell labrador:D

most egy hete születtek kicsik ha kell kép tudok kuldeni róluk is:) nagyon aranyosak:)

meg az előző alomból:)is

2011. jan. 26. 18:05
 19/25 anonim ***** válasza:

Azért nem hiszem, hogy az egyedülállóságodat 10-15 évre tervezed. Márpedig egy kutya addig is elél.

Ezer és egy kutya tudna a barátod lenni, bármilyen fajta.

Én a helyedben hagynám, hogy a kutya válasszon ki, hidd el jobb emberismerők, mint amilyen kutyaismerő te vagy.

2011. jan. 26. 18:20
 20/25 anonim ***** válasza:
53%
Border Collie-t ajánlom . nagyon energikus kutya .
2011. jan. 26. 19:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!