Hogyan húzhatná ki holnapig egy parvos kiskutya?
Olyan 4 hónap körüli lehet.
Tudom,hogy azonnal orvosra lenne szükség,de ez csak holnap megoldható!(nem saját kuty.)
Még nem kapott oltást,két napja kapták meg a jövevényt,és éjszaka kezdődött a véres fosás,azóta nem csinál semmit,csak fekszik.
Én azt tanácsoltam,hogy addig is kamilla teát itassanak vele,és holnap viszem is (egy jó)orvoshoz. Esetleg valami más ötlet? Csak holnapig tartson ki!
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__949840-draga-..
Első vagyok,itt van a mi kis tacsink,akkor én is feltettem ezt a kérdést,van róla kép is,meg tudod nézni,még a kanül a karjában van ültetve,mikor ugye hoztuk-vittük kórházba....borzasztó volt ez az egész,de TÚLÉLTE :).Drukkolok!!!!
Én nagyon remélem,hogy erős kiskutya lesz és kibírja holnapig!
Nagyon sajnálom szegényt,ha nem dolgoznék,már vinném is!Reggel 8-ig dolgozom,aztán megyek is érte.
Sajnos vidéken lakom,itt nem úgy megy,hogy viszem az ügyeletre (bár ez az a baj,hogy azt is csak holnap tudnám).
Olyan lelkiismeret furdalásom van,mert én hoztam nekik a menhelyről ezt a kiskutyát,és akkor még semmi baja nem volt(ez volt pénteken)!Ma meg ezzel fogadtak a munkahelyen...:(
Első válaszolónak üzenem , hogy gratulálok :) Az én kiskutyám is túlélte , és hihetetlen érzés hogy megggyógyult ...
A második válaszolónak pedig : 99 % hogy meghal ha véres a kaki ???? légyszi tájékozódj mielött ilyet írsz le és megijeszted a kérdezőt ....
KEDVES KÉRDEZŐ :
10 hetes volt a kiskutyám mikor menhelyről elhoztam a kiskutyámat , rá 3 napra elkezdett véreset kakilni .. én vártam vártam 1-2 napot de a helyzet csak súlyosodott ( mivel nem értettem hozzá , nem tudtam hogy mik ezek a tünetek ) aztán kezdtem nagyon megijedni és elvittem orvoshoz . ott azonnal mondták hogy ez parvo . 5 napon keresztül kapott infuziót , antibiotikumot , sőt még vért is egy már beoltott egészséges felnőtt kutyától. nagyon nagyon sokba fog kerülni a meggyógyítása , és nagyon fárasztó ( folyton figyelni kell rá hogy le ne tépje magáról az infúziós kötést.. én alig aludtam 5 napig ..)
Egyébként a gyógyulási esélyei attól függnek , hogy pl mennyire játékos, aktív , mennyire van étvágya illetve hogy iszik e rendesen ... ( az enyém hál istennek mindent csinált , pedig már szinte az egész széklete egy merő vér volt, de még igy is csak 60% esélyt adott neki az orvos . remélem tudtam segíteni , ne add fel , semmi sincs veszve , ha jó orvos kezébe kerül a kutyus , és elég erős , illetve van erre kb 25 ezer forintod (igen sajnos kb ennyi ... és én nekem még elvileg olcsó volt .. ) akkor HAJRÁÁÁ !!!! SZURKOLOK !!!! irj a fejleményekről !
Azért ez egyed függő is. Attól is függ hogy mekkora az immun rendszere.
kérdező írta hogy csak fekszik. Persze hogy fekszik, mivel rohadtul fáj a hasa. Ha nekem fáj a hasam én csak fekszek....
Ne haragudj kérdező, de ha nem viszitek minél előbb orvoshoz, akkor ott fog fekve elpusztulni. A parvo általában halálos kimenetelű. Még ha időben is van kezelve, még akkor is elpusztulhat, ezt a tacsis válaszoló le is írta, bár az Ő tacsija túl élte, de a többi nem.
ezüstkolloid oldat segíthet!-minden vírus hatékony ellenszere-természetes antibiotikum
patikákban kapható-egy kupaknyit keverj a vizébe vagy ha eszik akkor az ételbe-ha másként nem megy közvetlen a szájába-pl. egy tű nélküli fecskendő segítségével
Elment szegény...:(
Köszönöm a válaszokat.
12:04 vagyok. Sajnálom. :-(
Lehet még akkor se élte volna túl ha időbe kap kezelést. Csak nagy fájdalmai lehettek.
Amit viszont nem értek, hogy a tulaj ahová került a kutya miért nem tudta elvinni dokihoz?
De most már mindegy, csak fura.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!