Mennyibe kerül egy magyar fajta kutyakölyök törzskönyvezése a tenyésztőnek? 25 ezerről beszél de én úgy hallottam magyar fajta olcsó
Senki nem mondta senkiéről, hogy szar. De miután törekszünk arra, hogy minél szebben, jobban, és tökéletesen csináljuk, egy szaporitó, meg csak ugy csinálja. lehet az én almomban is előfordulhat, ahogy Te fogalmazol egy korcsosult hulladék, viszont az egy. De a Te szaporitós barátod almában, lehet, hogy csak az az egy volt tökéletes, amit a szerencsédnek köszönhetsz. nekem dobermannom van, és ha pl. az én almomban születik mondjuk egy kék, vagy izabella szinű kiskutya, ha akarnám se tudnám letörzskönyveztetni, mert az FCI kizárta ezt a szinváltozatot. Igy csak hobby célra mehetne gazdihoz. De ez egy törvény, és nem ,akarom, nemakarom alapon működik.
És a véleményem az, hogy aki azt szeretné, hogy a kutyájának legyenek kölykei, akkor hozza meg azt az áldozatot, hogy elcipeli azt a kutyát egy állatorvoshoz, és kifizeti azt a 20 ezer forintot, legalább a legalapvetőbb szűrésekre. És akkor a kockázatát is lecsökkenti annak, hogy beteg kiskutya születik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!