Mit érdemes egy vizslának tanítani?

Bármit, amit minden más kutyának, aki városban él.
Sosem értettem, hogy az ilyen fajta kérdések miért fajtához vannak kötve, főleg ha nem arra vonatkozik, amire tenyésztették...

Ez fajtától függ. Egy labradorból nem lesz pl őrző-védő.
egy yorkiból nem lesz vadászkutya.
Az én kutyám egy magyar vizsla. A kérdést azért tettem fel, mert én ráérek és szeretnék is a kutyámmal foglalkozik és azt olvastam, hogy agilityben nem igazán jeleskednek.
Dogdancinget is kipróbálnám és bármit, azt legszívesebben, ami neki, ennek a fajtának jól fekszik, mert gondolom én, hogy azt élvezné a legjobban.

Ugye tudod te, hogy mit is érdemes tanítani a kutyádnak.
A kérdés most már csak az, te mire vagy képes!
Ha már vadászkutyát vettél magadhoz...

Ha már vadászkutyád van, és kedved van valamilyen kutyás sporthoz, akkor a vércsapa versenyeket, nyomkövetést tudom ajánlani. Keresd meg a netboard fórumon a vizslásokat, ők szerintem minden információval ellátnak.
Idézet egy vizsla kennel honlapról:
VÉRCSAPA esetében a vizsla vagy véreb már nem az állat kipárolgása által keletkezett szagot követi, hanem a talajra, növényzetre cseppent vér szagát - ezért halad ilyenkor a kutya sokkal lassabban, egészen mélyen tartott orral. Megkülönböztetünk 'hideg' és 'meleg' nyomot: ez utóbbi 3-4 órás, az előbbi 1-2 napos is lehet.

köszönöm, megnézem akkor ezen a vizslafórumon.
kedves Sziklainé: bármire képes vagyok a kutyám boldogságáért, és még mindig nem vagyok vadász.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!