Hamarosan családi házba költözünk. Mindenképpen szeretnénk egy kutyát. DE MILYET?
Én menhelyi kutyust ajánlanék :)
Kiválóan alkalmasak ők is ugyanúgy házőrzésre mint a fajtatiszták :)
Remélem tudtam segíteni :D
A kérdező nem nyugtatott meg.
Nem jött válasz arra, hogy mi lesz, ha ismét pl. panelbe kell költözni?
Mi lesz az addig imádott, agyon etetettet kutyával?
A kutyáimat meg ha annyira sajnálja, miért nem hozta ki eddig a sintértelepről, mint én...?
Ja, a panel kényelmébe nem való, igaz, mert sétáltatni ,mozgatni kell!
Szóval a kérdező válasza magáért beszél - mert nincs szó arról, hogy a kutya a családhoz tartozik, hanem csak a házról.
Én nem ajánlok az ilyen "állatimádónak" semmilyen állatot, még egy beteg bolhát sem. :-/
Még annyit, hogy nekünk is akkor lett először nagytestű kutyánk, amikor kertes házba költöztünk, és milyen jól is tettünk, nem tudnám a német juhászomat egy lakásban elképzelni, még akkor sem, ha (ahogy írtad) 2 alkalommal mozog 2-2 órát.. mi az.. az én kutyám naponta futja a kertben a dupláját, - jó, télen a hidegben kevesebbet van kint- , és ebbe az erdei túrák bele sincsenek számolva.. Ezen kár vitatkozni, tény, hogy kutyának kertes házban jobb helye van. Egyértelmű, hogy a Te kutyáidnak jobb veled a lakásban, min egy menhelyen, de ettől még amit állítok, az tény.
DE: nyilván normális ember (ha előre nem látható okok miatt, mert igen, ilyen előfordulhat) költözik, viszi a kutyát is, és igyekszik lakásban is a legjobb feltételeket megteremteni neki (sok séta stb..).
Igen, az a véleményem, hogy aki kutyát vesz magához és nem tudja vállalni bármilyen családi körülményben áll be változás nem válik meg tőle, az ne vegyen magához kutyát.
Ennyi.
Egyetértünk, szerintem is jobb a kertes ház.
Nekem is az lenne.
De nincs rá módom és azoknak a kutyáknak sem volt, akiket kihoztam a sintértelepről.
Sok embernek nem illik bele az életmódjába a kutya, azoknak nem kellene tartani, bármennyire is hiszik, hogy jó lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!