Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen korban kezdhetőek?

Milyen korban kezdhetőek?

Figyelt kérdés
Milyen korban kezdhető az agility illetve a dog dancing? Milyen fokú képzettség kell hozzá a kutyának? Ki jár valamelyikre a kettő közül? Egy labrador-vizsla keveréknek ajánlott? Véleményeket és tapasztalatokat is várok! Előre is nagyon köszönöm!
2011. jan. 19. 21:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Az agilityhez kell némi engedelmességi tudás./Kutyasuli/ A dancinghez már kicsi korban lehet kezdeni a trükkök tanítását.Nézz a neten videóakat sok van.
2011. jan. 19. 22:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezek bármilyen kutyának ajánlható csak szeressen mozogni. És ugyebár minden kutya szeret mozogni :) Amúgy már 8 hetesen el lehet kezdeni letenni az alapokat. Keress agility pályát, kiképző, kutyasuli stb. Agility-hez pálya kell. Az ugrást csak 1 éves kora után kezdd el tanítani neki, mert a gerincének nem tesz jót, ha 1 év alatt "ugráltatják". A dog dancinghez annyira nem értek, de trükkökre alapul ugyebár :) Abból is először az alapok és utána még kombinálni több trükkel. A klikkert nagyon ajánlom, sokkal könnyebben fog menni az egész.
2011. jan. 19. 22:23
 3/9 anonim ***** válasza:
74%

Az agilitynek alapja bármi, amit tanítasz a kutyának, tehát trükkök, engedelmes feladatok (helybenmaradás, behívhatóság). És fontos, hogy motiválható legyen, tudjon rád és egy adott feladatra koncentrálni.

ötletek:

http://www.youtube.com/user/Majchyka#p/u/49/7CrYvufXM8Y

http://www.youtube.com/user/Majchyka#p/u/47/tdS7JUR8gX8

http://www.youtube.com/user/Majchyka#p/u/41/PsJPEP7gbXw

Azt, hogy ki mikor viszi pályára a kutyáját, teljesen eltérő. A kúszókat hamar el lehet kezdeni, de ugratni szerintem nem érdemes, minimum 8-9hós korig(nagytestű kutya esetében tovább), de ez mindenkinek egyéni belátásra van bízva.

2011. jan. 20. 08:20
 4/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, tényleg rettentően tetszik ez a két sport, azt sem tudom melyiket válasszam. :)
2011. jan. 20. 09:12
 5/9 A kérdező kommentje:
És a két sportot lehet együtt űzni? Vagy az már sok lenne a kutyusnak? Meg azt hallottam, hogy a vizslák nem nagyon jók agility szempontjából. Igaz ez?
2011. jan. 23. 20:40
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

http://www.youtube.com/watch?v=gEcb-FBmQaU

http://www.youtube.com/watch?v=HOsU2aKjCzg

Nekem nem tűnnek bénának :)

Lehet, hogy a borderek fürgébbek, de szerintem a versenyzők többsége nem is az első kutyájával ér el komolyabb eredményeket. Ha beleszeretsz a sportba, majd a következő kutyádat kifejezetten ilyen céllal választod, de ahhoz, hogy megtanuld te is az alapokat, és jól érezd magad, tökéletes lesz a vizsla is.

Az meg, hogy mennyire tudod a kettőt egyszerre csinálni kizárólag azon múlik, hogy lesz-e elég türelmed, időd, és kitartásod a tanításhoz.

Első körben bármelyiket is akarod választani, meg kell ismerned a tanulási módszereket, és el kell érned egy viszonylag magas szintű engedelmességet, tehát első körben irány egy kutyasuli, vagy ha még kicsi, akkor ovi. Ha ilyen terveid vannak, tényleg érdemes klikkeres sulit választani.

2011. jan. 23. 21:25
 7/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm, csak szegedi vagyok és eddig csak tükör-sulit láttam. De keresgélek majd. Igen, én is úgy terveztem, hogy először irány a suli. Meg az egész nyaram amúgyis a kutyáé lenne.
2011. jan. 24. 07:20
 8/9 anonim ***** válasza:

A tükör sulikban klikkerrel tanítanak, úgyhogy az pont jó lesz szerintem :)

Nem tudom, hogy agilityben, dog dancingben mennyire vannak otthon, de az biztos, hogy akadályok vannak, és ha elsajátítod a klikkerezés lényegét, akkor a dog-dancing trükkökkel sem lesz gond. Az oktatók pedig biztosan segíteni fognak, hogy merre tovább, ha már olyan szinten vagytok, hogy az ő sulijuk nem tudja segíteni a fejlődéseteket. Középfokon már van palló, meg kúszó, előreküldés, meg ilyesmik, tehát indulásnak biztosan jó lesz :)

2011. jan. 24. 08:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Amikor suliba jártunk az ottani agility-s kiképző pont vett egy border kölyköt (Ő nagyon komoly versenyző és persze nem ezzel a kutyussal kezdett) és Ő már az első naptól tanítgatta a kicsit, természetesen lassan fokozatosan.

Eleinte csak alkalmanként 5-10 perc labdázás volt és nagyon szépen haladt :-) mire kihozta a suliba tanulni már igazán ügyes volt. (pl: 4 hónaposan a legegyszerübb, legkönnyebb pályán végig tudott menni).

De Ő szakember és ezt nem szabad elfelejteni.

És szerinte kb: 2 éves kora körül lesz igazán versenyképes a kutya.

Tehát ha tudsz szakértői segítséget szerezni akkor már kezdheted is a tanítást.

2011. jan. 24. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!