Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretném ivartalanítani a...

Szeretném ivartalanítani a kutyámat, mi fog változni a kutya viselkedésébe?

Figyelt kérdés
Megmarad az érdeklődése,játékossága,csak nyugodtabb lesz?Mire számíthatok?Egy dalmata kanról van szó.
2009. febr. 2. 17:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia. Persze hogy ugyanolyan marad csak nem fog elszökni tüzelő kutya után. Amugy az igaz hogy sokkal nyugodtabb lesz. És kell neki utána a sok mozgás hogy ne hizzon el.
2009. febr. 2. 18:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én nemrég ivartalaníttattam a kutyámat, semmi nem változott rajta. Ő bolognese szuka kutyus. A doki szerint könnyebben elhízhat, de ezt sem tapasztaltam. Viszont a műtét utáni 2 napon nagyon szomorú volt, megviselte nagyon a műtét. Akkor csináltasd meg, ha otthon tudsz maradni vele 2-3 napot.
2009. febr. 2. 18:18
 3/6 anonim ***** válasza:
54%

a természete nem változik,hízásra hajlamos lehet,de kellő mennyiségű mozgás,megfelelő táplálás mellet nem hízhat el!!

nem igaz,hogy nyugodtabb lesz,pontosan ugyan annyit fog mozogni,mint előtte,ugyanolyan játékos,vidám lesz.

csak éppen nem fog méh- vagy petefészek rákot kapni,méhgyulladást sem és az emlődagant esélye is jelentősen csökken!mindenképpen érdemes megműttetni,csak előnye van az ivartalanításnak.

az én havanesem sem változott semmit...

2009. febr. 2. 18:55
 4/6 anonim ***** válasza:

szia!

valószínűleg semmi. Kicsit nyugodtabb lehet, de semmiképpen nem lusta!

ugyanolyan érdeklődő és játékos marad, nem veszíti el az ösztöneit sem, legyen akár vadász, öv., vagy egyéb munkafajta.

az enyém egy éve ivt.és még mindig egy pörgettyű :)

2009. febr. 2. 19:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!A nyugodtságon azt értem,hogy nem fogják a szagok annyira izgatni?ugyanannyira fogja érdekelni a többi kutya mint eddig?kezelhetőbbé válik?Tapasztalatokra,véleményekre is kíváncsi vagyok.Előre is köszi.
2009. febr. 2. 19:55
 6/6 anonim ***** válasza:

a műtét után pár hónap,amíg kiürülnek a hormonok,utána sokkal kezelhetőbb lesz,nem fog megőrülni,ha érzi egy tüzelő kutya szagát és kevésbé lesz domináns a többi kutyával.

nem mellesleg pedig nem fog here-vagy prosztatarákot kapni..

érdemes megcsináltatni,de ne fedeztesd előtte!!ezt csak azért írom,mert sokszor sajnos az állatorvosok ajánlják,hogy lenyugodjon a kutya,miközben köztudott,hogy ha egyszer fedez,akkor nincs megállás...

2009. febr. 2. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!