A párom szeretne kutyát, én viszont nagyon nem. Mi legyen?
A párommal 4 éve vagyunk együtt, most nyáron fogunk összeköltözni, egy kis kertes házba Budán, 22--23 évesek vagyunk. Neki világéletében volt otthon kutyája, és úgy gondolkozik, hogy "kutya kell", és szeretne egy kutyát az új házunkba is. Én utálom a kutyákat, szerintem büdösek, nehéz őket tartani, és takarítani utánuk, és kiskoromban megharapott egy, amitől ellenszenves az összes. Kompromisszumként felajánlottam, hogy legyen egy kistestű "szoba" kutyusunk, de ő azt válaszolta, hogy a "szőnyegcirkáló" az nem kutya. Most mi legyen? Legyen egy nagy kutyánk a kertben, akit én nem szeretnék, mégis én takaríthatnék utána, vagy próbáljam meg lebeszélni a páromat?
(Lakásban lesz macskánk, mert mindketten imádjuk a cicákat, de ő kinti-bentit akart, én viszont csak lakásban lakót, és ott az én akaratom teljesült, ezért rosszul jönne ki, ha ebben is én döntenék)
Fura hogy úgy vélekedtek, hogy az nem jó kapcsolat, ahol az egyik fél kutyás a másik nem, mert eddig minden tökéletes volt, ez a probléma csak most jött elő, és ha megoldjuk, akkor együtt is maradhatunk:)
A probléma főleg az, hogy a párommal úgy dolgozunk, hogy heti 4 napot 11 órában (plázában), és a beosztástól függ, hogy egyszerre vagyunk otthon, vagy nem. Ha nem, akkor nyilván nekem kell sétáltatni a kutyát, etetni, takarítani utána, mikor én vagyok otthon és ő nem, hogy mikor este 10-re hazaér a párom, akkor ne kelljen ezzel foglalkozni (sétálás még oké lenne, de takarítani már nehéz utána sötétben, és nem éhezhet egész nap a kutya sem). Ezért nem szeretnék nagytestűt, mert én nem tudom "megzabolázni" a nagyobb kutyákat a 160 centimmel, és ha érzi, hogy félek tőle, akkor nem is fog hallgatni rám, akármit is csinálok.
Másfelől pedig szerintem kutya az udvarra való, nem a lakásba (nem csak a macskám miatt), szóval ha lesz is kutya, én akkor sem engedném be a lakásba (maximum tűzijátékozáskor, hogy ne féljen kint, vagy szökjön el). Ez szívtelenség?..

Hát azt írtad, hogy nálad csak egy szobakutya jöhet szóba. Kistestű kutyát igen, szívtelenség kitenni a kertbe. Nem véletlenül társasági kutyának hívják őket. Szükségük van arra, hogy a gazda mellett legyenek, hidegben pedig megfagynának. Nemcsak a -10 fokos hidegben, hanem egy tavaszi, őszi hidegebb éjszakán is.
Egy dúsabb bundájú, minimum közepes testű kutyát már lehet kint tartani megfelelő kutyaházban.

Az nem a méreten múlik, hogy meg tudod-e zabolázni, de ha félsz tőle, és úgy érzed, hogy nem tudod, akkor tényleg nem tudod, és akkor séta közben is elhúz, stb.
Kistestűt kintre ne. Vagy valami nagy szőrös, vagy kinti-benti kutya.
A döntést neked kell meghoznod. Vagy nyelsz egy nagyot, és megpróbálsz pozitívan hozzáállni, tanulni a kutyákról, és kicsit jobban megérteni őket abban a reményben, hogy majd meg is szereted idővel, vagy azt mondod, hogy ne legyen kutya.
Így, hogy még nincs, talán a párod is le tudja nyelni. Azt egy kutyás biztos nem nyelné be, hogy meg kell szabadulni a kutyájától egy csaj/pasi miatt, de így, hogy még nincs, végülis köthet kompromisszumot.
Amúgy a szarszedés ráér pár napot, míg megcsinálja ő, de ha kétszer megsétáltatjátok egy nap, akkor kerttiszta is lehet akár. És akkor pikkpakk az utcán felkapod egy zacsival.

Ez a probléma csak azt mutatja,hogy nagyon különbözőek vagytok,és később fokozódhat például amiatt,hogy más-más gyereknevelési elveket vallotok,de bármilyen konfliktus előjöhet.
Én kidobtam már pár pasit azért,mert nem jött ki a bullterrieremmel,nem szerette.
A mostani bele van esve a csíkos csajba,egymást átölelve alszanak most is :)

Azért mindenképp erősen átgondolnám ezt a kutya-témát (még ha rábólintanál is).
Ha heti 4*11 órát dolgoztok + az utazás akkor (szerintem) túl sokat lenne egyedül.
Oké, hogy nem vagytok mindig egyforma beosztásban, de akkor is kicsit soknak tűnik...
Azt hiszem én a Ti helyetekben egyenlőre maradnék a cicánál.
A kiskutyát bent tartanám, abba belemennék, csak ő nem akar kistestűt, mert neki ami kutya az már legalább kuvasz, és egy akkora kutyát nem szeretnék a lakásba :)
Ha a kicsibe kiegyeznénk, akkor az lakhatna a lakásban, természetesen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!