Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A párom szeretne kutyát, én...

A párom szeretne kutyát, én viszont nagyon nem. Mi legyen?

Figyelt kérdés

A párommal 4 éve vagyunk együtt, most nyáron fogunk összeköltözni, egy kis kertes házba Budán, 22--23 évesek vagyunk. Neki világéletében volt otthon kutyája, és úgy gondolkozik, hogy "kutya kell", és szeretne egy kutyát az új házunkba is. Én utálom a kutyákat, szerintem büdösek, nehéz őket tartani, és takarítani utánuk, és kiskoromban megharapott egy, amitől ellenszenves az összes. Kompromisszumként felajánlottam, hogy legyen egy kistestű "szoba" kutyusunk, de ő azt válaszolta, hogy a "szőnyegcirkáló" az nem kutya. Most mi legyen? Legyen egy nagy kutyánk a kertben, akit én nem szeretnék, mégis én takaríthatnék utána, vagy próbáljam meg lebeszélni a páromat?

(Lakásban lesz macskánk, mert mindketten imádjuk a cicákat, de ő kinti-bentit akart, én viszont csak lakásban lakót, és ott az én akaratom teljesült, ezért rosszul jönne ki, ha ebben is én döntenék)

2011. jan. 18. 12:51
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Fura hogy úgy vélekedtek, hogy az nem jó kapcsolat, ahol az egyik fél kutyás a másik nem, mert eddig minden tökéletes volt, ez a probléma csak most jött elő, és ha megoldjuk, akkor együtt is maradhatunk:)

A probléma főleg az, hogy a párommal úgy dolgozunk, hogy heti 4 napot 11 órában (plázában), és a beosztástól függ, hogy egyszerre vagyunk otthon, vagy nem. Ha nem, akkor nyilván nekem kell sétáltatni a kutyát, etetni, takarítani utána, mikor én vagyok otthon és ő nem, hogy mikor este 10-re hazaér a párom, akkor ne kelljen ezzel foglalkozni (sétálás még oké lenne, de takarítani már nehéz utána sötétben, és nem éhezhet egész nap a kutya sem). Ezért nem szeretnék nagytestűt, mert én nem tudom "megzabolázni" a nagyobb kutyákat a 160 centimmel, és ha érzi, hogy félek tőle, akkor nem is fog hallgatni rám, akármit is csinálok.

Másfelől pedig szerintem kutya az udvarra való, nem a lakásba (nem csak a macskám miatt), szóval ha lesz is kutya, én akkor sem engedném be a lakásba (maximum tűzijátékozáskor, hogy ne féljen kint, vagy szökjön el). Ez szívtelenség?..

2011. jan. 18. 15:59
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Erre csak azt tudom mondani, hogy a barátnőm 158 cm, a kutya 80 cm és több, mint 60 kiló. Értelemszerűen a kutya izomereje kb. ötszöröse az övének, mégsincs semmi problémájuk. A lényeg, hogy jól gondoljátok át, hogy nektek is jó legyen és a kutyának is!
2011. jan. 18. 16:10
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát azt írtad, hogy nálad csak egy szobakutya jöhet szóba. Kistestű kutyát igen, szívtelenség kitenni a kertbe. Nem véletlenül társasági kutyának hívják őket. Szükségük van arra, hogy a gazda mellett legyenek, hidegben pedig megfagynának. Nemcsak a -10 fokos hidegben, hanem egy tavaszi, őszi hidegebb éjszakán is.

Egy dúsabb bundájú, minimum közepes testű kutyát már lehet kint tartani megfelelő kutyaházban.

2011. jan. 18. 16:10
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Az nem a méreten múlik, hogy meg tudod-e zabolázni, de ha félsz tőle, és úgy érzed, hogy nem tudod, akkor tényleg nem tudod, és akkor séta közben is elhúz, stb.

Kistestűt kintre ne. Vagy valami nagy szőrös, vagy kinti-benti kutya.

A döntést neked kell meghoznod. Vagy nyelsz egy nagyot, és megpróbálsz pozitívan hozzáállni, tanulni a kutyákról, és kicsit jobban megérteni őket abban a reményben, hogy majd meg is szereted idővel, vagy azt mondod, hogy ne legyen kutya.

Így, hogy még nincs, talán a párod is le tudja nyelni. Azt egy kutyás biztos nem nyelné be, hogy meg kell szabadulni a kutyájától egy csaj/pasi miatt, de így, hogy még nincs, végülis köthet kompromisszumot.

Amúgy a szarszedés ráér pár napot, míg megcsinálja ő, de ha kétszer megsétáltatjátok egy nap, akkor kerttiszta is lehet akár. És akkor pikkpakk az utcán felkapod egy zacsival.

2011. jan. 18. 16:12
 15/17 anonim ***** válasza:
65%

Ez a probléma csak azt mutatja,hogy nagyon különbözőek vagytok,és később fokozódhat például amiatt,hogy más-más gyereknevelési elveket vallotok,de bármilyen konfliktus előjöhet.

Én kidobtam már pár pasit azért,mert nem jött ki a bullterrieremmel,nem szerette.

A mostani bele van esve a csíkos csajba,egymást átölelve alszanak most is :)

2011. jan. 18. 16:21
 16/17 anonim ***** válasza:
78%

Azért mindenképp erősen átgondolnám ezt a kutya-témát (még ha rábólintanál is).

Ha heti 4*11 órát dolgoztok + az utazás akkor (szerintem) túl sokat lenne egyedül.

Oké, hogy nem vagytok mindig egyforma beosztásban, de akkor is kicsit soknak tűnik...

Azt hiszem én a Ti helyetekben egyenlőre maradnék a cicánál.

2011. jan. 18. 16:21
 17/17 A kérdező kommentje:

A kiskutyát bent tartanám, abba belemennék, csak ő nem akar kistestűt, mert neki ami kutya az már legalább kuvasz, és egy akkora kutyát nem szeretnék a lakásba :)

Ha a kicsibe kiegyeznénk, akkor az lakhatna a lakásban, természetesen :D

2011. jan. 18. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!