Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudnám oldani a feszült...

Hogyan tudnám oldani a feszültséget kutya és macska között?

Figyelt kérdés

A nagymamám hazavitt két kismacskát (már nagyobbak, kb. 6-8 hónaposak lehetnek) a kutyája mellé. A kutya egyébként maga is körülbelül macska méret, és nincs hozzájuk szocializálva, nem nagyon van elragadtatva tőlük. Most már kénytelen bezárva tartani a macskákat, mert a kutya rájuk mozdul. Mondhatom én neki, hogy jobb lenne lemondani róluk, de menhelyre nem akarja vinni, gazdát meg gyakorlatilag lehetetlen találni nekik, mivel mindenhol túlszaporulat van, nekem még sose kellett beszereznem macskát, jönnek maguktól is :/

Mivel tudnám a macskákat elfogadtatni? Mellesleg fogalmam sincs, hogy amit én esetleg meg tudok csinálni, azt a nagymamám is...

Kérlek, írjatok ötleteket! Hogy kezdjek neki? Milyen módszert ismertek?

Köszönöm mindenkinek!

2011. jan. 17. 21:22
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Ultrahangosat találtam eddig csak, az meg a macskákra is hat, azért nem jó. Másról nem tud valaki?
2011. jan. 19. 18:25
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem az egyetlen megoldás, hogy addig míg nem 100%-ig megbízható a kutya, és nem tudjátok tutira, hogy nem fogja bántani a macskák, addig a macskák bezárva vannak ha nem vagytok ott.
2011. jan. 20. 09:58
 13/13 A kérdező kommentje:

Jó, de mondd el a macskának, hogy jöjjön oda, amikor el akar menni otthonról :( Éjszakára mi is a bentalvást választottuk, de nappal ugye ott kóborolnak, ahol akarnak, elmennek a másik utcába is (mint minden macska), Előbb-utóbb csak hazamennek este, de napközben...

És az is jó lenne, ha este nem szegné meg a szabályt, mert akkor úgy fogja érezni, hogy bármikor megteheti. Ha van sikerélménye, akkor oda a munkánk.

2011. jan. 20. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!