Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit gondoltok Ceasar Millanről...

Mit gondoltok Ceasar Millanről? Véleményt várok!

Figyelt kérdés
Számomra nagyszerű ember aki érti a dolgát és természetes egyszerűséggel kezel dolgokat! Sokat lehet tőle tanulni. Módszerei műkődnek! Tisztelem!
2011. jan. 16. 22:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Ért a neveléshez.
2011. jan. 16. 22:51
 12/20 anonim ***** válasza:
47%

Ezt már egyszer leírtam, és most is ezt gondolom:

Elismerem, és biztos vagyok abban, hogy a buta amerikaiaknak hihetetlen sokat segít a módszereivel.

Csak nekem a módszer jó néhány része nem szimpatikus.

Amerikai kényszermegoldás egy kutyát futópadra tenni, ahelyett, hogy elvinnéd kutya társakkal futkározni, ne adj isten agilityzni, vagy csak odafigyelnél arra, hogy feladatokat adj neki séta közben, vagy elmenj vele kirándulni.

Arról nem beszélve, hogy a puszta monoton mozgástól nincs igazi kifáradás, pláne nem ösztönkifáradás. Ettől fizikailag egyre fittebb kutya van, akit egyre többet kell a padon tartani. Van a ketrecőrület nevű jelenség, menhelyi kutyáknál, és ketrecben tartott állatoknál fordul elő, hogy forognak körbe-körbe, felugrálnak, stb. Kb ugyanez a futópad, csak humánusabbnak néz ki. A futópadon nincs interakció a gazdával, nincs kölcsönös figyelem, nincs gazda által irányított de a kutya számára is izgalmas akció. Monoton futás van.

Nem tetszik, hogy elviszi a kutyát a gazdától, és otthon megneveli. A gazdák pedig visszakapnak egy kutyát, aki két hétig még odafigyel mit csinál, de rájön, hogy a gazdái nem tudják kontrollálni, és eddig tartott az egész. Vagy még rosszab esetben a kutya felismert Ceaserben egy félistent, és a gazdáit még nagyobb baleknak tartja a nagyfőnökhöz képest. Értem, hogy kellhet egy jól működő falka, de erre tökéletes egy összeszokott kutyasulis csoport. Problémás ebeket meg valóban be kell vonni egy jól kommunikáló kiegyensúlyozott kutyacsapatba. De könyörgöm, a gazdát nem kéne bevonni? Nem az lenne a cél, hogy a gazda megtanuljon egyes helyzetekre reagálni?

Nem tetszik az elektromos nyakörv sem. Ha valami gáz van, megnyomok egy gombot, és a kutya kap egy kellemetlen impulzust. Valóban, sokkal könnyebb, mint lesni a kutya minden mozdulatát, figyelni a fülét, a farkát, hogy még azelőtt tudd lereagálni a dolgot,minthogy megtörténne. Könnyebb megnyomni egy gombot, mint hátrafele is figyelni, és kontrollálni a környezet, elővenni a labdát, és elterelni a figyelmét még azelőtt, hogy elmenne olyasmit tenni amit nem kéne.

Itt megint igazából nincs ott a gazda. Nem kell figyelnie, mert kezében a "fegyver". Ha gond van, elsüti. Simán tud akár telefonálni is sétáltatás közben, nem kell odafigyelnie a kutyára

Meg az igazi mégiscsak az az igazi, ha egy kutya teljesen "meztelenül" nyakröv nélkül is kézben tartható.

2011. jan. 16. 23:01
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Lehet jó dolgokat tanulni belőle, de ne felejtsük el azok mind Amerikai körülményekhez vannak igazodva. Ha valamilyen véletlen folytán idecsöppenne - aminek elég kicsi az esélye - , szerintem más technikákkal lenne kénytelen dolgozni.

Ettől függetlenül szerintem érti a dolgát, érdemes nézni a műsort.

2011. jan. 17. 04:40
 14/20 anonim ***** válasza:
47%

Én most nem teljesen értek egyet azzal, hogy az nem célravezető, ha a gazdi nincs ott a kutya rehabilitációjánál. A lényeg, hogy kutyaként viselkedjen, és ezt csak kutyák közt tudja megtanulni. Szerintem meg jót tesz nekik, ha kiszakadnak abból a környezetből, ahol helytelenül nevelték, és helyette elsajátíthat egy olyan magatartásformát, amit csak kiegyensúlyozott ebektől lát.

Nagyon nagyra tartom Cesar Millant! Bármit megadnék érte, hogy találkozhassak vele, és hogy személyesen foglalkozzon a kutyámmal,. és velem:)

Egyszerűen lenyűgöz a kisugárzása, és az irreálisan fehér fogsora!

2011. jan. 17. 09:03
 15/20 anonim ***** válasza:
36%
Az addig rendben van, hogy kutyák közt tudja megtanulni, de el lehet járni gazdival is kutyák közé, így ráadásul a gazditól kapja meg azt az élményt, amit úgy szeret, tehát ez erősíti a kötődést is a gazdi felé. És egy kutyaiskolás pályán is ki van szakadva a megszokott környezetből.
2011. jan. 17. 09:05
 16/20 anonim ***** válasza:
81%

Ja az előző hozzászólásom lényegében "Csakkitti" reakciójának szólt.

Nem hinném, hogy Cesar előnyben részesítené a futópadot a természetben való mozgás, séta, játék helyett, hiszen gyakran látni, hogy görkorizik, sétál az ebeivel. Ezt csupán olyan amerikaiaknak tanácsolta, akinek az idejébe ez nem fér bele. Szerencsére nem kezdi el oktatni őket(mint ezen az oldalon itt szinte mindenki), hogy:

Ha nincs időd sétálni vele akkor minek neked kutya?

Mert még akkor is jobb dolguk van, mintha elaltatnák őket. Amerikában évente 2 millió kutyát altatnak el, mert nem kerülnek szerető gazdikhoz(ezt a tegnapi adásban hallottam).

Igen, biztosan lehetne vitatkozni a módszerein, de én nem tenném, mert ő már felmutatott valamit, és ez nem is akármi. Elfogadom, és tisztelem Cesart . Ha nem így lenne, akkor meg egyszerűen nem nézném a műsorát!

2011. jan. 17. 09:12
 17/20 anonim ***** válasza:
43%
Ahhoz képest hogy illegális bevándorló volt elég sokra vitte :D
2011. jan. 17. 11:42
 18/20 anonim ***** válasza:
81%
ért hozzá. ennyi !
2011. jan. 17. 12:14
 19/20 zsuzsabazsa ***** válasza:

Nagyon jó szakember! Szívesen dolgoznék vele együtt.

Idehaza is vannak olyan igények mikor a tulaj felkér egy kiképzőt, hogy járassa a kutyáját suliba és mondjuk egy engedelmességi szintig juttassa el a kutyát. Meg is történik. A nóta végén a tulaj is kiblattyog a sulira mondjuk két ízben, mert többször nem ér rá és ilyenkor mutatjuk meg neki, hogy a kutyája mit tud, és a gazdának is meg kell tanulnia a használatos vezényszavakat, mikor és, hogyan használja. Persze még az is mondva van, hogy lehetősége szerint a kutyával hetente ennyiszer vagy annyiszor gyakoroljon. Hát, hogy ő aztán később mit csinál az már az ő dolga.

2011. jan. 17. 17:51
 20/20 A kérdező kommentje:

Nos, látom elég sokan kedvelitek a figurát és sokan megismernétek személyesen! Valóban én is találkoznék vele de csak úgy,hogy a magyar hangját vinném magammalXDXDXDXDXDXD Valóban az a tényállás, hogy bevándorló de amerikába ki nem az? Sikeres lett és letett valamit az asztalra! Az ilyen emberrel semmi baj. Elérte ami szeretett volna lenni. Elektromos nyakörv meg hasznos volt annál a résznél ahol a kígyótól való félelmet tanították meg. Sajnos a futópaddal én se értek egyet, de a sok hülye amerikait nem lehet megérteni! Sokat lehet tőle tanulni valóban, saját kutyáimon tapasztalom:))) Jah és igen a Spektrumon lévő nő (Victoria) közelébben sincs Ceasar Millanhez. Victoria kiképzi a kutyát erre meg arra és ennyi. A kutya ugyanolyan marad. "Szizör" meg természetes módon oldja meg és elmondja, hogy mit miért!

Köszönöm a sok választ!

ui: és valóban irreálisan fehér a foga:D Hát neki bejött az élet:D

2011. jan. 17. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!