Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a vásárban...

Mi a véleményetek a vásárban vásárolt yorkiról? Érdemes ott körbenézni, és venni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 16. 14:27
 1/9 anonim ***** válasza:
16%
unokatesóm ott vett törzskönyves berni pásztort tenyésztőtől... érdemes sztem. a törzskönyves kiskutyát ugyanolyan áron adják.
2011. jan. 16. 14:33
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Ha a papírjai rendbe vannak akkor igen. Oltási könyv törzskönyv,csináljatok adás vételit is.
2011. jan. 16. 14:57
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Nem hiszem. Kivételes eset, ha ott törzskönyves, egészséges kutyát kapsz.
2011. jan. 16. 15:17
 4/9 anonim ***** válasza:
33%

Biztos van rá példa. De valószínűleg nem a legszebb kiskutyákat viszik oda, hanem a "hibásakat".

Először is kérdezd meg, mivel etették őket (nézd át, a tápokat, hogy melyik milyen minőségű, hogy be tudd ott azonosítani), milyen oltásai vannak, chip van-e benne (kizárt...:P), törzskönyv hivatalos-e, ha van neki, ilyeneket. Az árát csak azután kérdezd meg, legutoljára. Így össze tudod hasonlítani az eladókat, nem az ár a fő szempont.

És ne várd hogy az a kutya pl extra mini legyen, mert nem lesz az valószínűleg. (ha azt mondják az, nézd meg hányan vannak az alomban, mert extra mini esetében kevesen vannak, 1-2 kiskutya) Ugyanez igaz hobbitartóra is, ha extra extra kicsi kutyát akarsz, tenyésztőhöz fordulj, az a biztos, ha jó az átlagos méretű is (ami szintén elég kicsi:P), akkor megpróbálhatod máshonnan megvenni.

Azért egy tenyésztő garanciát jelent a kiskutyára. De ha csak házi kedvencnek kell és nincs más elvárásod vele szemben, nem akarod kiállításra vinni pl, vagy kiskutyákat sem szeretnél, akkor őt is ugyanúgy lehet szeretni, mintha tenyésztőtől vennéd.

Azért vigyél magaddal egy hozzáértőt, hogy segítsen kiválasztani melyik legyen, hogy jó idegrendszerűt válassz. Nem feltétlenül a legelevenebbet kell elvinni.

2011. jan. 16. 16:51
 5/9 anonim ***** válasza:
81%
TENYÉSZTŐ soha nem vinné ilyen helyre a kicsiket... Én soha nem vennék onnan kutyát.
2011. jan. 16. 17:32
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Persze,vegyél minél előbb!

Mármint ha olcsón akarsz hozzájutni egy jó eséllyel problémás,öröklött betegségeket hordozó,nem kevés esetben idegbeteg kutyához szaporítótól,és ezzel támogatni magát a szaporítást is.

Attól,hogy egy kutyának törzskönyve van(ami ugye eleve lehet kamu is),még nem garancia arra,hogy egészséges,normális kutyát kapsz.

2011. jan. 16. 17:56
 7/9 Platypus ***** válasza:
100%

Én voltam már ilyen vásáron. Nem kifejezetten kutyás volt, de voltak elegen. Rengeteg kisméretű, divatos, "fajtatiszta" szobakutya, rémálomba illő körülmények között. Emlékszem egy törpepincserre, amit egy akkora madárkalitkában(!) árultak, hogy nem tudott benne megfordulni. Volt egy papírdoboz annyi kiskutyával, hogy másfélszeres vastagságban elfoglalták az alapterületét. Mindenhol rengeteg szutyok, sebek és látható bőrfertőzések, a belépésnél az állatorvosi papírokat nem ellenőrizték, de az állatok nagy részének eleve nem is lehetett volna, olyan állapotban voltak.

Én nem vagyok az az ember, aki mindenhol csak az állatkínzást keresi, de azon a vásáron így is egy horrorfilmre elegendő jelenetet láttam. Továbbá lelkiismeretes tenyésztő eleve nem is vinne semmilyen vásárba kiskutyát, mert a fejletlen immunrendszerükkel és még hiányos oltásaikkal minden nyavalyát összeszednének. A yorki amúgy is az a kutya, ahol ha spórolsz a rendes tenyésztőn, akkor garantáltan a tenyésztői ár sokszorosát fogod az állatorvosnál hagyni.

2011. jan. 17. 01:49
 8/9 anonim ***** válasza:

NEM!!!

vásárba jóérzésű ember nem visz ki kölyökkutyát!!! mindenféle betegség terjedhet, cipőről-cipőre, kézről-kézre, összefertőzhetik egymást, nem szabad ilyen helyről kiskutyát venni! de még olyan embertől sem, aki hajlamos kivinni oda a kölyköket, hiszen sosem tudhatod, hogy beteg-e a kiskutyád, a parvonak is van lappangási ideje.

arról nem is beszélve, hogy felelős, jó tenyésztő kölykeit általában már az ellés előtt lefoglalják, de ha "rajta ragad" azt sem teszi ki ilyesminek, és a gazdáknak is utánanéz, hogy jó helyre kerüljön a kölyök. aki a vásárba kivisz kiskutyát, az már magasról leszrja, hogy mi lesz a kölyökkel...!

2011. jan. 18. 12:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Én angol cocker spánielt tenyésztek. Már-már túl nagy gondot csinálok a kölykök egészségügyi védelméből. Eszembe sem jutna egy frissen oltott kölyköt kivinni ilyen helyre. Másrészt oda sem adnám egy idegennek, 3 perc alkudozás nálam még nem ismerettség. Tudni akarom, hova és kihez kerül, messziről jött ember pedig azt mond, amit akar.
2011. jan. 24. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!