Okozhat hasmenést az alábbi etetési mód, ha érzékeny az emésztőrendszere?
Tegyük fel, hogy van egy nj. ( a nj. -nak néha érzékeny a gyomra ), és konzervet meg tápot eszik általában, és minden másnap rizst az elöbbiekkel vegyítve.
Néha egy héten egyszer kap csirke farhátat, és azon a napon el van osztva neki a másfél, két kiló csirke.
Ettől előfordulhat hogy fosni fog mint állat napokig?
Normális válaszokat várok, mert ez az oldal erről szól.
Köszönöm!
Egy egészséges kutyának nem kellene, hogy ettől hasmenése legyen. De ez nagyban függ a tápok minőségétől. Ha alsó kategóriás, olcsó táppal eteted(Chappy, Friskies, Pedigree, vagy az ennél olcsóbbakról ne is beszéljünk), akkor ezen nem kell csodálkozni, minden mocsokkal telenyomják. Ha ilyen tüneteket produkál a kutya, akkor mindenképpen tápváltást javasolnék, legalább középkategóriásra(Josera, Brit, Dog Chow), de ha megtehetitek, akkor inkább prémium tápot vegyetek neki(Acana, Orijen, stb).
Ezek a tápok teljes értékűek, semmi szükség nincs a rizs hozzáadására, ezzel csak az összetételét borítjátok fel. Hiába néz ki húsnak a konzerv, attól még nem az.
A csirkétől nem valószínű, hogy megy a hasa, inkább a tápban keresném a kiváltó okot.
Köszönöm a választ!
Én eddig úgy tudtam,hogy ha valamihez hozzászokik, ( adott esetben az ócsó kajához )akkor egy hírtelen másfajta táplálék felvétele hasmenést okoz.
Akkor ez most hogy van?
Az első jól mondja: az agyon reklámozott Friskies és társai tele vannak szinezékkel, aromákkal meg tartósítószerekkel. Ezek közül bármelyik okozhat egy érzékeny gyomrú kutyánál hasmenést.
Feltételezve, hogy ez lenne a baj és nem engedheted meg magadnak a drágább tápot, akkor inkább javasolnám a szimpla Tesco-s kutya tápot. Ez olcsóbb jóval, mint az agyon reklámozott márkák, és nincs is teletömve színezékkel meg aromákkal. Ha úgy is adsz mást is mellé még a kutyának (ahogy fent írtad), akkor az a fajta táp is elég lesz.
Az is igaz, hogy a hirtelen táp váltás is válthat ki hasmenést. Éppen ezért nagyon kis mennyiséggel kezdj, keverd a fő kajához (rizs, konzerv, stb.) és szép lassan növeld az adagot, hogy a szervezetének legyen ideje ráállni az új tápra.
Köszi a választ!
A kutya egy telepen van, általába konzervet meg tápot kap.
Nem egy ember eteti. Én csak minden másnap tudok főzni neki rizst vagy tésztát, de ezt csak a konzervel eszi meg, ill. a tápot is csak konzervel.
Néha kap egyszerre másfél két kiló kacsát vagy csírkét. ( farhát )
Hívtam telón a dokit, és Ő azt mondta, hogy most valószínű attól megy a hasa, mert a húsokban annyi lehetett számára a fehérje bevitel, hogy a bélfluora felborult.
Most akkor hogyan lenne jó etetni, mert nagyon ráférne még vagy öt kiló.
Javasoljam esetleg a főnökömnek a táp váltást?
Az baj ha nyersen kapja a húst? ( én mondtam a kollégának hogy szivesen felfőzöm kicsit, de mondta hogy inkább ne )
Nem tom.
Mit javasoltok?
Az érzékenység egyéni . A kacsa zsíros, még
ha farhát is. Egyszerre ennyi meghajthatja. Ha nem is főzik, de forrázni mindenképpen érdemes, főleg érzékeny kutyának.
Köszönöm!
Azért is írtam ki mert meg tudom mutatni a többieknek is meg a górének is a javaslatokat.
A kutya semmilyen pék árut nem eszik. Tehát zsíros kenyír kilőve.
Várom még a javaslatokat.
Köszi.
Ha valami színezett tápot kap, akkor én mindenképpen javasolnám a táp váltást színezék mentesre. (a kutya úgysem a szemével, hanem az orrával csekkolja le először, hogy mi van a táljában).
A farhát forrázása (pláne, ha kacsa), mindenképpen jó ötlet, mert a zsír nagy része így is könnyen kioldódik.
(hasmenéses embernek v. jószágnak amúgy sem szabad túl zsíros kaját adni, tehát a zsíros kenyér eleve kilőve)
Ha a hasmenés rendszeresen és gyakran visszatérő probléma (annak gondolom a kérdésből), akkor a súlya is elkezd majd gyarapodni, ha az elmúlik. Szóval én először mindenképpen a hasmenésen dolgoznék.
06 :40-nek.
Köszi a választ!
Igen mindig visszatérő probléma a hasmenés, és mivel a sintér telepről van volt vagy húsz kiló a kutyi.Nagyon nehéz így rápakolni a kilókat, főleg az utolsó párat.
Ha a hasmenés nem javul Hétfőn tuti hogy doki lesz belőle.
És úgy is mennem kell az irodába, akkor javaslom a tápváltást is.
Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!