Lehet venni/megtanítani valahol kutyát arra, hogy kiszagolja az embert pl. a roncsok alatt? Ha nem lehet én hogyan taníthatnám meg?

Vannak erre szakosodott kutyasulik. Te magad nem tudod erre megtanítani a kutyádat még akkor sem, ha amúgy abszolút jók a képességei ehhez. A tanítás kezdetén két ember kell, a kiképző és a gazdi, később egy egész csapat.
Évek hosszú sora a tanulás és csak akkor sikerül, ha gyakorlatilag minden nap a pályán vagy a kutyáddal. Pontosan tudom, milyen, nekem is mentőkutyám van, már nyugdíjas, de sok évet töltöttünk a kutyasuliban vele.
Venni kiképzett kutyát nem tudsz, egyrészt, mert a kutya arra hallgat, akivel tanult, másrészt mert ha hozzád is szokna, az ilyen kutyának igen sok milliós értéke van. De még ha vannak is millióid erre, akkor is meg kellene tanulnod neked is a dolgokat, mert hiába a kiválóan képzett kutya, azt tréningben tartani hozzáértést igényel. Elég néhány baki és már el is rontottad a kiképzett kutyát.
Írd be a google-ba hogy mentőkutya kiképzés, fog kidobni találatokat, akkor megtudod, hol van hozzád legközelebb ilyen iskola.
Ha valóban mentőzni szeretnél, akkor ne vegyél kutyát magadtól, hanem kérj segítséget szakembertől, mert nagyon sok mindenre oda kell figyelni, hogy valóban mentésre alkalmas kutyát vásárolhass.

legegyszerűbb, ha egy közeli kutyás mentőcsapattal veszed fel a kapcsolatot.
lehet, hogy a jelenlegi kutyádból is segítenek keresőkutyát képezni, de ha ő nem alkalmas rá, akkor ők abban is segíthetnek, hogy legközelebbre célirányosan tudj kölyköt választani.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!