Milyen kutya való nekem? Valami közép termetűre gondoltam, szuka vagy kan legyen nem tudom. De valami barátságosat. Csak van egy nyula anyámnak. és nyakörvet használnék.
Attól is függ, mennyit szánsz rá.
Vadászfajtákat nem javasolnék a nyúl miatt.
Én a terelőkutyákat szeretem, mert közepes termetűek, általában ragaszkodnak a gazdihoz, és nem igényel sok ápolást a szőrük.
De dönthetsz úgy is, hogy terriert, vagy spánielt veszel, mert ezek barátságos fajták. :)
Mennyit szánsz rá?
A goldent nem ajánlom nyúl mellé mert vadászkutya.
Skót juhászkutya, Sheltie?
A golden és a labrador is jó választás. Ők nem elkapják, csak apportírozzák a vadat, szóval az ilyen jellegű vadászösztön nem erősebb bennük, mint mondjuk a juhászkutyákban.
Nekem golden retrieverem van, nagypapámék nyulaival(amíg tartottak) minden probléma nélkül kijöttek, a nyuszik sem féltek tőle. Egyszer sem kezdte el kergetni őket, pedig szabadon voltak a nyulak és a kutya is. Szóval a nyúl nem lesz probléma, nyugodtan válassz retrievert. Könnyen nevelhető, kezdő kutyás számára is ajánlott, szelíd, nyugodt, barátságos kutyák. Én személy szerint a golden retrievert kedvelem jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!