Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya való nekem?...

Milyen kutya való nekem? Valami közép termetűre gondoltam, szuka vagy kan legyen nem tudom. De valami barátságosat. Csak van egy nyula anyámnak. és nyakörvet használnék.

Figyelt kérdés
2011. jan. 8. 16:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Attól is függ, mennyit szánsz rá.

Vadászfajtákat nem javasolnék a nyúl miatt.

Én a terelőkutyákat szeretem, mert közepes termetűek, általában ragaszkodnak a gazdihoz, és nem igényel sok ápolást a szőrük.

De dönthetsz úgy is, hogy terriert, vagy spánielt veszel, mert ezek barátságos fajták. :)

2011. jan. 8. 16:38
 2/16 A kérdező kommentje:
Labi vagy a goldi az milyen lenne?
2011. jan. 8. 16:42
 3/16 anonim válasza:

Mennyit szánsz rá?

A goldent nem ajánlom nyúl mellé mert vadászkutya.

Skót juhászkutya, Sheltie?

2011. jan. 8. 16:49
 4/16 A kérdező kommentje:
a környéken van egy goldi és haverok a nyúllal,és a Labi?de ha kölyökkora óta együtt lennének akkor bántaná?
2011. jan. 8. 17:13
 5/16 anonim ***** válasza:
Spániel ne, mert levadássza. :) A Labrador az lehet jó választás lenne.
2011. jan. 8. 17:30
 6/16 A kérdező kommentje:
De mind a kettő vadászkutya.a Labrador meg a Golden majdnem ugyan az.
2011. jan. 8. 21:41
 7/16 anonim ***** válasza:

A golden és a labrador is jó választás. Ők nem elkapják, csak apportírozzák a vadat, szóval az ilyen jellegű vadászösztön nem erősebb bennük, mint mondjuk a juhászkutyákban.

Nekem golden retrieverem van, nagypapámék nyulaival(amíg tartottak) minden probléma nélkül kijöttek, a nyuszik sem féltek tőle. Egyszer sem kezdte el kergetni őket, pedig szabadon voltak a nyulak és a kutya is. Szóval a nyúl nem lesz probléma, nyugodtan válassz retrievert. Könnyen nevelhető, kezdő kutyás számára is ajánlott, szelíd, nyugodt, barátságos kutyák. Én személy szerint a golden retrievert kedvelem jobban.

2011. jan. 8. 23:41
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó
2011. jan. 8. 23:50
 9/16 anonim ***** válasza:
40%
nyúl mellé nem kell kutya
2011. jan. 25. 06:25
 10/16 anonim ***** válasza:
Én jobban odavagyok a labradorért. Barátságos, emberszerető, könnyen tanítható, okos, ragaszkodó. Személyes példám a nyulakkal kapcsolatban sajna nincs, de tatáméknak volt egy magyar vizslájuk és kölyökkora óta tyúkokkal és nyulakkal élt, sose bántotta őket. Szerintem ez lehet fajfüggő és nevelésfüggő is. És a kutya személyisége sem mindegy.
2011. jan. 25. 07:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!