Nekem törpe tacskóm van. Fedeztetni szeretnénk hogy késöbb kiskutyái legyenek. Csongrádmegyében Makó környékén hol van jó fedező?
neked mi a jó válasz? ha valaki azt mondja hogy " Van nekem is egy tacskóm, na akkor holnap rárakom a tiedre!"
éppen az a baj, hogy 20e ért adnak egy tacskót! Szerinted, ha ennyit ér mit adhattak neki? hát 2 hónapnyi maradékon kívül semmit! se szeretet,foglalkozás,idő,pénz,minőségi eledel,oltások,féregtelenítés stb.
te akarod tenyészteni??? ne szórakozz! ha tenyészteni akarsz akkor nem egy ilyen oldalon keresnéd a legközelebbi kant a kutyádnak! elmennél kiállításra, megnéznéd ott a kutyákat, vagy ha már erre lusta vagy akkor a kennelek oldalain a fedezőkanokat...de itt nem a minitacsi.eoldal.hu ra gondolok...
Komolyan mondom nem hiszem el milyen korlátolt emberek vannak! Miből gondolod hogy az aki nem tenyésztő nem tudja hogy mi kell egy kutyának? Ha valaki erre adja a fejét elötte utánnajár. Nem minden ember alapból hülye. Én sem vagyok tenyésztő! Ettől függetlenül nem egyszer szült már a kutyám.
Mi az amivel te többet tudsz a kutyaneveléséről ?
Pl Én is tudom hogy a kiskutyáknak születésüktől kezdve 2 hétig 3 óránként szüksége van a szoptatásra. Éjjelenként is hajlandó az ember felkelni még ha nem is tenyésztő is megteszi mert vállalta a kiskutyákat tudja milyen felelösségel jár! Ha probléma van esetleg kevés a tej ilyesmi azt is ki tudtam kb fél óra alatt keresni hogy oxitocin nevü oltóanyag hatására nővekedik a kutya emlőinek tejtermelése. (állatorvos 1000ft) Ezenkivül én nem tenyésztő létemre tudom, szülést követően a kutyának 8 óra multán antibiotikumot kell adni melyet minden esetben elvégez az állatorvos (2000 ft).
Mivel mindenki szereti a kiskutyáit ha már egyszer 3 hetesen elkezdenek enni valószinüleg nem az euro buldog kölyök tápját fogja megvenni mivel minden ember tisztában van vele hogy olcsó húsnak hig a leve! Kb úgy számolom hogy a royal kanin mini puppy-ból 1 átlagos alom Tacskónál (tegyük fel 5kiskutyánál) kb 3 kiló fogyhat 7 hetes korukig, mivelm ugye tudjuk 4-5 hetes korig nem esznek napi 2 szer akárhogy is próbáljuk. ez kb (4000 ft)
- Ha kicsit is számit márpeddig megszültettem megszerettem a kutyákat mire elekeztek enni bárkiről is legyen szó biztos utánna nézett hogy az első evést követeően 3-4 nap elteltével féreghajtót kell adni a kutyának! Régi jól bevált erre a cestal tabletta mivel 1 db úgye én is tudok olvasni 10 kilóra van ezért negyed szemnél kicsit kevesebbet állatorvosi tanácsra nyugodtan lehet adni. ( ezt nem a hasamra csapva mondtam valóban igy van)
Mindenki aki ezt egyszer megtette tudja hogy 6 hetes korukban ezt megkell ismételni még én és még mindig nem vagyok tenyésztő!
8 hetes korukra elérték azt a kort akutyák amikor lehet nekik adni az első parvó oltást, nos van aki már ilyenkor kombináltat adat de személyes tapasztalat alapján mondom ez ekkor még nem igazán előnyös.
-Mivel 8 hétig neveltem a kiskutyákat szeretem őket biztos nem fogom odadni egy olyan személynek akiről nem bizonyosodtam meg hogy szeretni fogja a kutyát! Adok neki tápot amivel én etettem (mivel ha pl egy szegényebb családba adja az ember ilyenkor javasolja pl a dog chow juniorra való fokozatosátszoktatást ami azért mégis, elérhetőbb árú de megfelelő minőségü táp)elmondom hogy hol tudja beszerezni milyen oltásokra van még szüksége a kutyának a következő időszakban s ha bármi kérdése van nézzen utánna vagy szóljon s ha tudok segitek...
Érdekes a tenyésztők mindig jönnek tenyésztési etikáukkal ami általában egy alapvető dolog ha az ember szültet egy kutyát, furcsának tartom akkor vajón miért beltenyészetből kerül ki azun nagy tenyésztők" esetenként fajtagyőztes kutyája? Igazán érdekes bort inni s vizet köpülni szerintem az ami elitelendő! De meghajolok hatalmas tudása elött kedves tenyésztő csak éppen nem tudom mivel szeretheti jobban a saját kutyáit mint amivel én az enyémeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!