A kutyámnak a farkavége szétnyílt, és csepeg belőle a vér, mindent összeken a farkával, mit tegyek?
Bizony igaza van az első válaszolnak!
Úgy bírom az ilyeneket ahelyett hogy itt kérdeznek hülyeséget inkább vinnék a kutyájukat dokihoz!
énis az elsőnek adnék igazat, de ne ítélkezzünk! sose tudhatjuk a hátterét az idegen dolgoknak!
kedves kérdező, elősszöris írd le, hogy mi történt vele, megpróbálunk segíteni, de ettől függetlenül vidd el az állatorvoshoz, ne itt várd a válaszokat!
Ha lenne farkad, szétnyílna, folyna belőle a vér, és baromira fájna, te mit tennél magaddal? Ugyanazt kell tenni a kutyával is.
Nem kérdezted, de megelőzendő a nagyobb bajt mondom, hogy fájdalomcsillapítót ne adj neki, mert azzal kinyírhatod! Ha mégis ez a terved - mármint a fájdalomcsillapító - akkor előbb itt kérdezd meg, hogy az ami otthon van neked, adható-e a kutyának!
Szia!
Ha vizslád van (vagy más hasonlóan rövidszőrü, erőteljes farokcsóváló tipus) akkor bizony számítani ilyesféle "balestekre".
Csak annyit lehet tenni, hogy betadinozod és leragasztod (amennyire lehet).
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Vadászkutyás vagyok, nekem is vizsláim vannak. Általában ezért kurtítják a magyar vizsla farkát, nem divatból. A vizsla nádban való keresés, kajtatás során folyamatosan csóvál és hamar kisebesedhet a farka.
Felnőtt korban már nagyon drasztikus beavatkozás a farok kurtítása, én ezt nem javaslom.
Fertőtlenítsd le, ha engedi, be is kötözheted, de nem valószínű, hogy sokáig marad rajta. Fontos lenne elállítani a vérzést, ami nem túl egyszerű, mivel ha folyamatosan csóvál, nem sok esély van sebgyógyulásra. Ha már begyógyult a seb, jó lenne, ha minél hamarabb beszőrösödne a farka vége, mert a csupasz bőr hamarabb kisebesedik. Adhatsz neki olyan vitamint, ami elősegíti a szőrösödést, pl. sörélesztőt, biotint.
Nem csak vizslánál, hanem labradornál is tapasztaltam már ilyet, ráadásul az a kutya lakásban lakott. Elég kellemetlen a kutyának és a gazdának is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!