NAGYON SÜRGŐS! Mi lehet a baja?
Tegnap este a kutyám szeme nagyon bedagadt ,szinte olyan volt mintha ki akarna "folyni",megnéztem ,hogy követi- e a kezem a szeme és követte,adtam be neki egy gyulladás csökkentő gyógyszert (algoflex) ,mert azt hittem ,hogy huzatot kaphatott. Fél órával később nagyon szépen leapadt . Majd reggel felkeltem és azt láttam hogy a bal szeme ugyan olyan dagadt ,mint az előtt mikor beadtam neki a gyógyszert sőt... plusz még a bal pofája is bedagadt . :(((
Egyszerűen nem tudom mi lehet a baja ,szerintem nem haraphatta meg egy kutya sem ,nincs harapás nyom rajta,meg egész nap bent tartottam,mindig a kandalló mögé fekszik,és arra gondoltam ,hogy nem pattanhatott -e rá egy parázsszem,de mondjunk égés nyom sincs rajta.
Mégis mi lehet a baja ??? Mit csináljak vele ,kamilla esetleg vagy mi ??? Sajnos jelen pillanatban nem tudom bevinni állatorvoshoz . :(((
Köszönöm !

Szegény.. Pedig jó lenne ha inkább állatorvossal konzultálnál.
Ha más nem, hívd fel és kérj tanácsot, a legtöbb szívesen segít!
Sajnos én nem tudom mi lehet a baja.. :( Ahhoz látni kéne

1. Állatnak nem nagyon lehet ember gyógyszert adni,mert valamelyiktől akár el is pusztulhat.
2. Muszáj elvinned dokihoz,mert nem kicsi a baja szerintem,sőt már tegnap el kellett volna vinned, írtad hogy reggel vetted észre a másik szemét most délután fél 4 van eddig miért nem tettél semmit?
Köszönöm a gyors válaszokat ! Megfogadom a tanácsot ... :(
Remélem nem lesz semmi komolyabb baja ,ugye nem alig merem leírni vakulhat meg ???

Embernek való gyógyszerrel inkább ne kísérletezz kutyánál. Ha nem tudod a dokihoz elvinni, akkor hívd ki a dokit házhoz. Azt viszont sürgősen.
Amúgy hasonló problémánk volt egy kutyánál rossz fog miatt, egy másiknál fülgyulladás miatt.

szerintem nem pattant neki bele semmi a szemébe, mert akkor csak az egyik dagadt volna be, hívd fel az állatorvost telefonon, vagy hívd ki, vagy menj be hozzá mert nehogy késő legyen már
mi kutyánkat is lehet hogy azért kellett elalatatni mert későn vettük észre hogy fáj a lába, de ez bonyolult szóval nem tom

ORVOS!
Közben ezt olvasd át:
Kiemelve ezt a részt:
"a legveszélyesebb hatóanyagok a paracetamol, ibuprofen, acetilszalicilsav, naproxen" + kiegészítve még a diclofenac-kal, aminek az adása szintén súlyos következményekkel járhat.
Az algoflex ibuprofen tartalmú!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!