A beagle-öket miért tartják butának? Szerintetek is annak néznek ki?
Nem buták..Tündéri kutyusok,és meg van a magukhoz való eszük,SŐT kimondottan okosak..Csak nehezen nevelhetőek,mert önfejűek..
Elmesélek neked valamit.
Anglia híres arról is,hogy nagyok jól a kutya tenyésztésben és nevelésében..
Itt kint kaptam egy könyvet a kutya nevelésével kapcsolatban.A könyv leírja egyes kutyafajtáknál,hogy maga a kutya milyen külső,belső tulajdonsággal rendelkezik,mikor lehet vinni kutya iskolába,és melyik kutyánál melyik nevelési módszer a hatásos..Mivel volt beagle kutyám,és elég hamar rájöttem,hogy a gyere ide szót csak akkor teljesítette ha minimum egy virsli volt a kezemben..Így elolvastam,hogy az angolok mit írtak a beagle kutyáról..Avval kezdték,hogy a beagle önmaga..a kutyaiskolában általában 1 éves kortól foglalkoznak szívesebben az ilyen kutyákkal,mert fiatalabb korukban még túl elevenek..
- házőrzésre nem alkalmas.Ha beagle kutya őrzi a házat,és éppen betör a tolvaj a kutya farokcsóválással mindent megmutat a tolvajnak egy kis játékért cserébe
- GYERE IDE/LÁBHOZ szónál egy németjuhász akármit csinál ott hagyja és rohan a gazdihoz teljesíteni a parancsot. A beagle-nek az agyában ez lehet..
"mindjárt..Várj egy kicsit,,van itt egy szag...na jóóó van..máris megyek...ne kiabálj...hamar ott leszek várj még egy kicsit" és végül is nem megy mert a bot,vagy a szag érdekesebb..(ezért tanácsolják,hogy legyen nálad mindig valami kedvenc jutalomfalatka..Avval a kutya érdeklődése is feléd irányul)
-A beagle nagyon jó társ gyerekeknek is
- makacs kutya,ha büntetni akarja a gazdi akkor sem szabad szigorúan,és pont akor kell amikor a csínt elkövette mert nem fogja érteni a gazdi haragját,és akár meg is sértődhet..
-állandó figyelmet akar a kutya magának.Ezért is tanácsolják,hogy ilyen kutyát azok válasszanak akik rendszeresen tudják vinni akár hosszabb idejű sétákra,vagy kirándulásokra.Az ösztöne,hihetetlen jó szaglása megmarad..
Csak megjegyzem az én beagle kutyám amikor az erdőben sétáltunk volt,hogy eltűnt(én már aggódtam,hogy elveszett) és megjelent talpig szarosan..Belehempergett mindenféle szarba,így követve az ösztönét,hogy felveszi más állatok szagát,így az övét nem ismerik fel..Gondolhatod milyen ciki volt a társasházba vissza menni egy totál szaros kutyával,és utána fürdetni..(ezt legalább 3-4 szer eljátszotta velünk...)
Szóval a Beagle kutyák nem buták...Csak önfejűek..de ettől olyan érdekesek..
Köszönöm a válaszokat!
Nekem is beagle-öm van, és nagyon okos (elfogulatlanul mondom, és mások is így gondolják)... Kutyasuliban is mintakutya, nagyon gyorsan tanul. A behívással van csak probléma.
És nemrég, amikor beszélgettem egy ismerőssel, mondta, hogy a kutyám milyen buta. Elmagyaráztam neki, hogy az egyik legokosabb a suliban, és erre mondta, hogy milyen butának néz ki... Pedig nagyon szép kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!