őrző védőre melyik a legalkalmasabb?
rottweiler, dobermann közül?
vagy tudtok jobbat ajánlani??
szerintem a rottweiler abból a szempontból előnyösebb, hogy erősebb, nehezebb, és gondolom én jobban bírja ha a támadó félkézzel visszaüt vagy rúg

Én a kanárit ajánlanám testőrnek. ( Dogo Canario )
Robosztus, mégis pörgős. Ha jó idegrendszerű, akkor nem is az örző védő munkára kell a hangsúlyt fektetni, hanem a fegyelmi részére.
Nekem kanárim van, voltam vele nem egyszer éles helyzetben, utcán is, és a telepen is.
Ha kell akkor harap,embert is de pl. amikor utcán vagyok vele, és várjuk a buszt, akkor bárki megsimogathatja. Nagyon jó lelkű imádja az embereket, de külömbséget tud tenni mikor van éles dolog, és mikor lehet bújni az emberekhez. ( imád másokba törölközni :-D )
De ehhez ki kell fogni egy jó idegrendszerű kutyát.

Ha ha Ha.
Ezek játékkutyák!:)
Ha IGAZI őrző-védőt akarsz, a közép-ázsiai juhászt vagy kaukázusi juhászt válaszd.
Annál jobb NINCS.
60-80 kiló színtiszta izom.
Bazinagy, a gazdájához iszonyat hűséges, nem agyontenyésztett idegbeteg...
Nekem közép-ázsiai szukám volt, olyan láncon kellett tartani, hogy kutyaboltban nem volt olyan vastag, műanyag tállal együtt ette meg a kajáját, ha sétáltattuk és elengedtük, nem egy kóborkutya REPÜLT a levegőben, ha a kerítésen kiskutyák beugattak, letépte szegényeknek a pofájukról a bőrt,... ennél durvább kutyát nem találsz!
Egy hátránya van, hogy többet eszik, mint egy roti...
Amúgy olvass utána, türkmenisztánban, mongóliában stb. a medvék és tigrisek ellen védte a nyájat...

Szerintem a Középázsiai a Kau kimondottan nagy területre való. Kicsapják őket és kész.
Ám egy testőr kutyának egészen más a feladata. Tudnia kell ereszteni, főleg éles helyzetbe. Ha pl. röktön nyakra támad, akkor lehet a tolvaj vagy az ellenfél meghal. Ezért börtön jár akkor is ha nem a kutya gazdája volt a hibás...
Testőrnek olyan kutya való amelyik kevésbé önfejű.
A kauról és a középről ezt nem igazán mondanám.

ha ki van írva, hogy harapós kutya, minek tetszett besétálni?...:D
amúgy azt nem olvastam, hogy testőrkutya kellene...
ja és van kutyaiskola is a világon...
azért a középázsiai sem egy agyatlan majom...
és ha valamelyik fajta gázos lehet, na akkor az ikább a roti meg a dobbermann ilyen szempontból. iszonyat sötétek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!