Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » őrző védőre melyik a legalkalm...

őrző védőre melyik a legalkalmasabb?

Figyelt kérdés

rottweiler, dobermann közül?

vagy tudtok jobbat ajánlani??

szerintem a rottweiler abból a szempontból előnyösebb, hogy erősebb, nehezebb, és gondolom én jobban bírja ha a támadó félkézzel visszaüt vagy rúg

2011. jan. 4. 18:07
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Mind a kettő tökéletes!
2011. jan. 4. 18:12
 2/22 anonim ***** válasza:
Amit te akarsz, azt személyvédelemnek hívják. Kiképzés a BM-ben, vagy egy-két kiképző maszekban. Mindkét fajta megfelelő.
2011. jan. 4. 18:13
 3/22 anonim ***** válasza:
Ajánlanám még a Hovawartot. Nézz utána, remek kutyafajta :)
2011. jan. 4. 18:16
 4/22 anonim ***** válasza:

tudok jobbat, de ez a saját véleményem, mert ezt a fajtát ismerem: Cane Corso

22L

2011. jan. 4. 18:16
 5/22 anonim ***** válasza:
A dobermann talán annyiban jobb,hogy gyorsabb mint a rottweiler,és kevesebbet fogyaszt!(mármint eszik)
2011. jan. 4. 18:18
 6/22 A kérdező kommentje:

körülbelül ugyanannyit esznek, a dobermann lemozogja a rotin meg rajta marad

én mégis masszívabbnak érzem a kinézete miatt a rottweilert

2011. jan. 4. 18:43
 7/22 A kérdező kommentje:

2. válaszoló

írnál még nekem a személyvédelemről? miben különbözik az őrző védőtől?

előre is kössz

2011. jan. 4. 18:44
 8/22 anonim ***** válasza:

Az öv-t iskolákban tanítják és nem éles helyzetekre használják, hanem sport kutyázásra. Vagyis a kutya zsákmányszerző ösztönét használják ki, amivel levezetheti a fölös energiáit. A személyvédelem éles dolog. A kutyaiskolákban hivatalosan nem is szabad oktatni.

A mai világban egyre jobban afelé megy a kutyatartás, hogy a kutya mindenkivel, minden helyzetben bűbájos legyen.Eszébe sem szabad jutni, hogy a szája evésen kívül másra is használható.Amit sokan szeretnének itt is, hogy a kutya védje meg őket, az csak a rendvédelmi szerveknek a joga, hogy ilyesmire használja a kutyát.

Már ott tartunk, hogy egyszerűen az öv fajtáknál volt már kisérlet az öv fázis betiltására külföldön, mert, ugye, ott harap az a kutya......méghozzá embert.

Tudom, hogy nálunk még sokáig igény lesz házőrzőre, meg a gazda megvédésére .De elvileg , ha harap egy kutya, már megráncigálnak érte a legtöbbször.

2011. jan. 4. 19:09
 9/22 anonim ***** válasza:

Igazából mindkét fajta tökéletes erre, de gondolj csak bele, szépen jársz a kutyáddal őv képzésre, aztán ne adj isten adódik egy hirtelen és éles helyzet, a kutyád karra fog, a támadó ember pedig ha van egy kis lélekjelenléte és ért kicsit a kutyákhoz, simán kibelezi.

Az örző védő egy sport, mint pl. az agility. Nagyon jó dolog a kutyának, de éles és komoly helyzetben nem biztos, hogy hasznát veszed.

2011. jan. 4. 19:22
 10/22 anonim ***** válasza:
Amelyik jobban tetszik, azt válaszd, mind a kettő tökéletes. Amúgy én is ajánlanám a Hovawart-ot, nagyon jó fajta, nézz utánna! :)
2011. jan. 4. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!