Egy neveletlen idős kutyát lehet alakítani?
Egy ismerősöm hozott pár éve menhelyről "kölyökkutyát", amire még az orvos is azt mondta, hogy egy év körüli. A viselkedése olyan is a mai napig, de már erősen őszül az orrán és a mancsain. Ha meglát egy embert, ide-oda dobálja magát. Gyakorlatilag ha bárki ránéz, annyira izgatott lesz, hogy még ülve is képes dobálni magát. Körbe-körbe ugrál maga körül, ráugrik az emberre, nyalakodik. Ha rászólok, akkor azonnal meghunyászkodik és olyan kétségbeesetten nyüszít, mintha minimum szíjat suhogtatnék. Vagy észre sem veszi a szidást, a kettő között átmenetet még nem láttam.
Mivel nem az én kutyám, ezért megtehetem, hogy következetesen ignorálom, így nem ugrál nekem annyira. Le lehet nevelni erről egy idősebb, feltehetően lelki sérült kutyát, és ha igen, érdemes megpróbálni? A kutya alapvetően ellátja a feladatát, megugatja az idegeneket, a gazdája szereti és jól bánik vele. Csak éppen még a legalapabb tiltásokat se nagyon tanulta meg.
Egy kutyát élete végéig tanítani lehet.
Tanácsold az ismerősödnek, hogy menjen el vele egy tükör módszerrel, klikkerrel tanító kutyaiskolába, ott akár a 15 éves kutyákat is szívesen tanítják, képzik ki. Ott nem számít a korhatár. Mi hagyományosba akartunk elmenni egy 12 éves kutyussal, de elhajtottak, hogy öreg már hozzá. Én nem hagytam magam, olvastam napokon keresztül, kutattam-kerestem és megtaláltam egy jó sulit, ahol lelkesen fogadták. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!