A Pirenesusi hegyi kutyának milyen speciális igényei vannak?
Mit játszak vele ? Futhatok e vele vagy csak séta ? El lehet valahová vinni
juhokat terelni ?
egészséges, felnőtt kutyával szabadon lehet sportolni, bármit, amit mindketten szívesen űztök.
fiatal kutyánál a futással óvatosan.
vannak terelési lehetőségek több helyen is az országban, de a pireneusi hegyikutya tudtommal nem terelte, hanem őrizte a nyájat (és a két tevékenység kizárja egymást, a nyájőrző kutya nem hajkurászhatja, kergetheti a juhot!).
A pireneusi nem a mi éghajlati viszonyunkhoz való.
És az életmódja sem városi.
Nem hobbija a pásztor élet, hanem ez az élete.
Minek neked ilyen kutya?
Miért akarsz más életmódhoz szokott kutyát a magadéra kényszeríteni, amikor ezer és egy olyan kutya van, ami a te életmódodnak való.
Vagy megy a hajad színéhez...?
A nővérem kutyája , aki elköltözött így RÁM MARADT !
Nem kéne vele foglalkozzak ? Vagy passzoljam le vidékre mert neki ez "nem megfelelő?" ! Feltettem egy kérdést és te nemhogy semmi hasznosat nem írtál még kritizálsz is ...
Kedves Sziklainé?
Hadd kérdezzem már meg, hittérítést végzel a bernáthegyit, berni pásztort, újfundlandit, szánhúzó fajtákat, illetve rodéziai ridgebacket tartók között is?
Csak hogy akkor már ne kivételezzünk egyedül a pireneusival :D
Igen.
Sőt a vadászkutyák és mindenféle munkakutyák között.
Mert hiba munkakutyát városi körülmények között tartani.
Nem arra lettek tenyésztve!
Még valami.
Sajnálatos, hogy aki a kutya érdekét/képességeit is figyelembe akarja venni, azt térítgetéssel csúfolják.
Pedig munkakutyát városi puhány életre kárhoztatni annyi mint pl. Ferrarit halottas kocsinak használni...
Szerintem meg tök mindegy milyen fajta a kutyád, ha
ki tudod elégíteni a mozgásigényét ! Én napi 2 órát sétálok a pireneusi kutyámmal erdőben , parkban meg mindenhol ..Nem hiszem hogy úgy érezné, hogy halálra van itélve ebben a nagy városban.
A kutya megszokik sok egyéb körülményt.
De egyszer nézz meg olyan kutyát, aki a helyén van - és utána véleményezz, hogy melyik kutya boldog.
Kérdező - tiszteltetem a nővéred, aki lakhely szerint választ kutyát.
AZÉRT VISZONT ELNÉZÉST KELL TŐLED KÉRNEM, MERT A KUTYA NEM A TE VÁLASZTÁSOD VOLT, VISZONT TE VAGY, AKI HELYT ÁLLSZ ÉRTE.
De ne szégyelld bevallani, sőt terjeszteni, hogy felelőtlenül ne válasszon senki kutyát csak mert tetszik.
Mert az ember életmódja változhat a kutya élettartama során és a barátság viszont egy életre kellene hogy szóljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!