Van valami speciális krém, gyógyszer ivartalanítás után a fájdalom enyhítésére?
Körömvirágot nyugodtan kenhetsz rá, illetve a levendula olaj az egyik legjobb sebgyógyító, csak ne levendula illóolajat vegyél, hanem 100% tiszta levendula olajat.
De az esetek nagyrészében pár nap alatt túl vannak rajta, nem szokott ilyenekre szükség lenni.
Megműtötték már, vagy csak fogják?
Szuka, vagy kan?
Mert az én szuka kutyám 1 hétig hozzá sem nyúlt a sebéhez pedig a gallért sem tettem rá. Megmondtam neki, amikor először odahajolt a sebhez, hogy nem szabad bántani, és megértette:)
Barátnőm kan kutyája viszont gallérral is szétnyalta a sebet, nagyon nehezen gyógyult be neki a seb.
A szuka kutyák kevésbé piszkálják a hegeket, de ha kanról van szó, akkor sem biztos, hogy nyalogatni akarná.
Igazából a szabad levegőn gyógyul a leggyorsabban.
12:38-as vagyok
Annyit hozzá tennék még hogy nem a seb viszketett a kutyámnak hanem a leborotvált rész!Az enyém is szuka és ő sem nyalogatta viszont a vakarni próbálta többször is ezért jó ha csökkentve van a viszketés!:)
Szia!
6 kutyámat és 3 macskámat ivartalanítottuk eddig.
Semmit nem kentem rá. Gallért sem szoktam, mert jobban zavarja a kutyát, mint maga a seb.
A szukákra rá szoktam húzni egy rossz pólót, amit a hátán megcsomózok, hogy ne essen le, így nem piszkálja és nem is lesz piszkos a seb az udvaron.
Első két nap adhatsz neki fájdalomcsillapítót, ha szükséges. Az orvos meg fogja mondani, melyik fajtát és mennyit.
Gyors felépülést kívánok a kutyusodnak! 3. napon már olyan lesz, mint újkorában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!