Hogyan nevelhetném meg mopszomat? Lassan 2 éves lesz és eddig türelemmel voltam vele de most eljutottam odáig h kezelhetetlen.
Séta közben eddig elengedtem és amikor hívtam élt visszajött de kb 3 hete nem merem elengedni mert mindenkihez odarohan, nem jön vissza.
A legújabb húzása az volt h ellopta a kiflit ami zacskoba volt.Szép szóval nem érek vele semmit.
Van amikor nekiáll és pl elkezdi a szekrényt rágni szólok neki de rám se bagózik.Nem vagyok a verés híve de hiába sózok rá a fenekére és kibaálok h nem szabad 2 perc múlva ugyan azt csinálja.
Most amikor a kiflit lopta el többször rávertem a fenkére és kiabáltam h nem szabad amint elindultam tőle boldogan jött utánam.:(
Szia!
Ha egyedül nem megy - márpedig egyértelmű, hogy nem megy - akkor kérj segítséget egy szakembertől. menj vele kutyasuliba! Nem ciki mopszival menni, mert a kis testű kutyát is nevelni kell!
szerintem ez tipikus dominancia probléma,nem érzi,hogy te vagy a főnök/falkavezér..
ezt posira csapással/veréssel sem lehet megoldani..
irány a kutyasuli és egy alap engedelmességi tanfolyam...
én a havanesemmel járok hidd el,nem ciki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!