Hogy viselte a kutyátok a sok petárdázást, tüzijátékot?
Igen, valoban letezik nyugatato.
En ilyet ( [link] adtam neki, es szerintem joval nyugodtabb volt, mint az elozo evekben, pozitiv tapasztalatom van csak a serene um-mel.
Este 7-kor kimentem hozzá, beültünk a garázsba (kint volt a süket tacsi is velünk), kint javában ment már az ereszt el a hajam, de ő csak lekuporodott mellém és aludt. Másfél órával később gondoltam, kicsit bemegyek. Ő odatelepedett a bejárati ajtónk elé. Jó sokáig durrogtattak kint (bár egyáltalán nem volt vele gondja, szundikált), aztán egyszer egy tűzijáték szétrobbant pont a ház felett (iszonyat robajjal), akkor kinéztem, de már nem volt a bejárati előtt.
Gondoltam kimegyek hozzá (persze végig tök nyugodtan viselkedtem, mintha ugyanolyan nap lenne mint a többi), amikor meghallotta, hogy nyílik a bejárati, akkor szaladt felém mint az őrült és "nyakmba" (pontosabban rám) ugrott. :) Nem akart bemenni a házba, de azért örült, hogy ott vagyok. :)
Nyugodtan megkérdeztem, a helyzetről, ő meg elkezdett jásztani a többi kutyámmal (kint a kertben, fölöttünk-mellettünk durrogtattak), aztán rákapott a csizmámra és azt tépte (kedvence), végülis vehetjük húzócskának is, láthatólag élvezte az egészet. :D
Kicsit kint maradtam aztán újra bementem, ő megint az ajtó elé telepedett. Később már csak este 11kor mentem ki, vittem neki egy kis jutifalit.
Jöttek gyerekek trombitával, üvöltöztek, amire ő morgással válaszolt. :) Én dicsértem.
Visszaültünk a garázsba, aztán éjfélkor kimentünk megnézni, hogy mi megy kint. Sokkal durvább volt mint az amit egész nap produkáltak, a kutyám meg csak ült és nézte velem, ha simogattam csóválta a farkát, aztán hanyatt vágta magát egy kis hasi simiért. :D
15:53-as vagyok..
5 és fél hónapos németjuhi kanról van szó :)
Aludt.
A rágcsálóimat jobban megviselte.
Az enyém sajnos most is, mint mindig nagyon meg volt ijedve. Délelőtt 3 órát sétáltam vele, hátha nyugisabb lesz, de nem sokat lendített ez sem a dolgon. Nálunk éjfélig szerencsére nem volt sok zaj, de utána jó pár óráig folyamatosan tűzijátékoztak, petárdáztak.
Kb 6 óra körül értünk haza a sétából, behoztam a házba a saját kis helyiségébe. Éjfélig párszor ránéztem, de akkor nyugodt volt. Éjfél után vagy egy fél órát ültünk vele barátnőmmel, mert végig reszketett és a fejét a kanapé sarkába dugta. Annyira nem viselte rosszul a remegést kivéve.
(6 éves golden kan)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!