Tűzijátékot élt már át valaki kutyával, premier plánban?
Ma sikerült egy tűzijátékot szemtől szemben átélni, nem kívánom senkinek. (nem szerepelt a programlistán, senki sem tudott a meglepiről)
Amikor ilyen kényszerhelyzet adódik fatális véletlenből, (ha előre tudok róla, evidens, hogy otthon maradunk, de 200 méterrel errébb is elkaphatott volna a tűzijáték, séta közben) hogyan kell a nagykönyvek, illetve a tapasztalatok szerint úgy cselekedni, hogy lehetőleg ne maradjon rosszabb emléke annál, mint ami volt eddig a tűzijátéktól?
A kutyák, macskák, lovak 99%-a fél ilyenkor, csak az nem amelyik süket.
Igen. Van egy gazdak szomszédunk aki otthon szilveszterezik....
És a kutyáimat nem különösebben hatotta meg. Én jobban féltem hogy a fánkat felgyújtja a műsör, ugyanis oda lőtte -.- Másrészről viszont jó nevelésre, minden szilveszterkor kimegyünk és megnézzük.
Igen velem is volt ilyen. TÖbb tüzijátkot is végig néztünk már együtt..Mindenki kérdezte,hogy süket-e a kutya vagy mi?
Nemtudom én,se. Leül/lefekszik és nézi vagy alszik.
Vadászkutya keverék,de a hallásával minden oké,kicsinek az első tűzijátéknál elmentünk otthonról (messze a tűzijátéktól) egy mezőre,ahol lehetett látni is meg hallani is,de messze voltunk és végig simogattam meg játszottam vele meg jutalomfalatot adtam 15 percig (amíg a tűzijáték) ment. Azóta semmi gond. De ilyenkor nem tudom mit lehet tenni,talán kimenni ügye a tömegből és nyugtatni,simogatni elterelni a figyelmét!
Az én kutyám csak akkor fél (tűzijátéktól, vihartól, ilyesmitől), ha nem vagyok vele. Ha itt van mellettem, akkor megnyugszik, ha látja, hogy nyugodt vagyok, elfogadja, hogy nem kell félni és már alszik is érdektelenül. :)
Sokat számít az is szerintem, hogy Te mit gondolsz. Ha érdektelen vagy, mintha nem is lenne tűzijáték, akkor a kutya is akként reagál - persze ha te vagy a falkavezér.
Egyébként meg szerintem egész jól túléltétek az esetet, ügyesek voltatok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!