Melyik kutya illik keveréket vagy valami faj tiszta közép
termetüt akarok. Milyen kutya lenne a legjobb ajándék a
barátnőmnek? Mit tegyek hogy 2011-ben megkaphasam kutyát
és ne 18 évesen?
Szerintem valami nagyon barátságos, gyerektűrő kutya kell. Mondjuk egy golden retriver, ha jól neveled ő szeretni fogja a gyerekeket, tehát nem mondhatja azt anyukád, hogy az unokaöcséd miatt nem lehet kutya. Amúgy golden retriverek után nézegess a fajtamentőknél, meg a menhelyeken is elég sok goldi szerű keverék van. :) Vagy még a labrador is alkalmas lenne erre, de retriverek csak akkor, ha ki tudod elégíteni a mozgásigényüket. A barátnődnek pedig ne vegyél kutyát, hiszen nem tudja előre,nem tud rá felkészülni, és nem is biztos, hogy szeretne egy kutyát, meg hogy megengednék-e neki. Amúgy csak akkor kérj kutyát anyukádéktól, ha tényleg gondját tudnád viselni 10-15 évig.
2011. jan. 1. 09:34
2/18 A kérdező kommentje:
Mamám az allergiám az állat szőrre hivatkozot visszamondta a tacsi németjuhász keverék kant közben nem is voltam kiskormaba 2 teso vizslám volt 1 kan és 1 szuka aszem.Unokaöcsém április 5-én lesz 4 éves. Anyukám fél kutyáktol majd ha nagyob lesz az unokaöcsém akkor de én előbb szeretnék kutyát nem 18 évesen.APukám kamion balesetbe 2005-be meghalt sok éve nincsen kutyám.(Veszprém megyében van labrador fajtamentők ahol mind kettő retriever goldi és labri is van)
3/18 A kérdező kommentje:
Nem életkor függvénye egy kutya. Ha 18 évesen is az édesanyáddal élsz, és ő nem akar kutyát, bizony bele kell nyugodnod.
Ajándékba pedig nem adunk kutyát. Nem tudni, kedvelni fogják-e egymást.
2011. jan. 1. 11:24
5/18 A kérdező kommentje:
kiskoromba volt 2k utyám az unokaöcsém látja anyu hogy ha za utcán 1 kutyával meg a környék beli többek közöt 2 fiú haverom kutyájával eljátszik gyerekszerető ebek
ajándékba ne adj semmilyen kutyát!
2011. jan. 1. 11:26
7/18 A kérdező kommentje:
tudom töbször jártam sikertelen kutyaszerzési kisérletekkel van elég időm retrivere mozgásigényét is ki tudom elégiteni mert sulit 24 perc alat meg teszem ha összevisza mennék kutyával akkor messzeb továb tartana a séta. fajtamentők és menhely a reményem ajándékba nem is adnék kutyát. de anyukám 18 évesen családomal lakom majd és akkor lehet kutyám addigra 5 éves lesz a nővérem kisfia
Élő állatot nem ajándékozunk!! Volt az Illatoson is Kau kölyök piros masnikával a nyakában, mert az ajándékozott nem örült az ajándéknak! Ezt mindig meg kell beszélni az azzal, aki kapná a kutyát.
2011. jan. 1. 11:31
9/18 A kérdező kommentje:
illatos uti sintértelep nem megy masni cuki de 1 kutyának nem ál jol 1 labradornak beaglenak. oké értem fel fogtam kutya megkönyiti tanulást szivbetegségem ellenére kevesbet gépezek majd
Ha anyukád fél a kutyáktól, akkor sajnos sok lehetőséged nincsen. Csak annyi, hogy megvárod míg nagykorú leszel, elmész dolgozni és veszel magadnak. Bár ha otthon laksz, akkor is sajnos a szülők fognak beleszólni a dologba. Hiszen az ő házuk, az ő udvaruk. :)
Barátnődnek ne vegyél kutyát, mert két életet ronthatsz el vele, ha nem többet. Én sem örültem volna, ha a párom a kutyám halála után ideállít egy olyan kutyával ami nekem nem felel meg se fajtára, se idegileg, se nemileg..sehogy sem.
Állatot csak mi választunk magunknak, hiszen a mi társunk, nem másé.
Nem tudom milyen nagyi lehet az aki a allergiára hivatkozik, holott sosem volt, de a lényeg, nem akarják a kutyust. Sajnos ebbe bele kell törődnöd.
2011. jan. 1. 11:37
Kapcsolódó kérdések: