Szilveszterre egyedül marad itthon a fél éves kutyám, mi tegyek?
17:23
Egyet kell értenem. HA ennyire aggódsz a kutyád lelkivilágfával ne menj el. Tudtad előre milyenek a szilveszterek
Előttem szóló előttivel meg egyet értek. Korrekt válasz :)
A kutyakozmetikusom mindig azt mondja: " ne menj olyan helyre, ahová nem engedik be a kutyádat!". És mennyire igaza van, de sajnos tényleg soxor otthon kell hagyni szegény kuttyokat.
Az enyém is sokat van itthon egyedül. Mivel fél éves, valszeg sokat rághat még a kutyád, ezért ne hagyj elől semmit, amit nem szeretnél, hogy megegyen, mire megjössz.
A petárdától alapvetően nem kéne félnie a kutyusnak. Akkor félnek csak, ha gyerekkorukban mellettük durrogtatták viccből okos emberek, vagy ilyesmi. Az enyém egyáltalán nem fél a durrogtatástól, hiszen sosem ijesztgettük ezzel. Ha a tiéd ennek ellenére is fél, mindenképp hagyd ott neki a kosarát, dobozát, bármi kedvenc helyét, ahová el tud bújni a durrok elől, és biztonságban érzi magát. Akár egy energiatakarékos lámpát égve is hagyhatsz neki, persze ez megint kutyafüggő.
Egy éjszakát ki kell bírnia a kutyusnak, ettől nem lehet baja. :)
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de szerintem nem kéne elmennetek, vagy nem mindenkinek. Az én kutyáim is félnek ilyenkor, és ez egy nagyon jó alkalom, hogy oldhassam a szorongásukat, ez a rehab része. Nektek is foglalkozni kellene a problémával, a kutya érdekében, tényleg lelketlen dolog a magára hagyni őt, pont most!!
Én már 5 éve vagy nem megyek el ünnepelni, bulira, vagy másnap/utólag pótolom, a család többi tagja pedig rendesen elmegy. Én áldozom fel magam. Tőled is elvárható lenne... Pont szilveszterre... Még csak nem is családi ünnep.
Úgy kell ráadni a nyakörvet, hogy ne tudjon kibújni.
Az én öregemnél félősebb nem volt a Földön. Mégis le tudtam vinni, mikor a belvárosban laktunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!