Szilveszterre egyedül marad itthon a fél éves kutyám, mi tegyek?
Hát.. nem pont a legelőnyösebb helyzet.
Zárd be mindenképpen valamilyen helyre, ahol nincs jég hideg. Ha van kennelje, oda, ha a lakásban van olyan szoba, ahol nem tud sok kárt tenni, akkor oda. Ha nincs zárható, biztonságos helyen (és ez nem az udvar) akkor van esély rá, hogy megijed és elszökik.. ilyenkor mindenkinek nagyon kell figyelnie a kutyájára.
Ahova bezárod, legyen ablak azért bukóra nyitva, jöjjön neki levegő, legyen bent neki víz, mielőtt elmész etesd meg az esti adagjával. Esetleg bent hagyhatsz neki egy jó nagy csontot, azzal elbíbelődik egy darabig, és nem foglalkozik a durrogtatásokkal :) Egy pokrócot leteríthetsz neki, ahová szépen lefekszik, fél évesen el is fog a csont után aludni, nem lesz ott baj :)
De zárható helyen legyen, ne tudjon megszökni, ez a legfontosabb. És ez vagy a garázs, kennel, lakás. Sajnos ma már a legmagasabb kerítések sem akadályok a szökni készülő kutyák számára.
Rakjál be neki egy nagy kartondobozt ahová eltud bujni
ha van valami játéka azt is rakjad oda
Ha panelban laktok, ott nem lesz baj :)
Mint ahogy írtam, leteszel elé egy jó nagy csontot, amivel elbíbelődik, bukóra nyitva hagyod az ablakot, hogy legyen friss levegője, odateszed a játékait, egy tálba vizet, és mielőtt elmentek leviszed elvégezni a dolgát és megeteted. Semmi baj nem lesz, nem fog megijedni, a lényeg, hogy mindene meglegyen. Esetleg egy szomszédot, aki otthon van, megkérhetnél hogy nézzen rá, én pl meg szoktam tenni ezt, mindig megnézem a szomszéd kutyáját, mi van vele. Átmegyek hozzá, megsimizem, kicsit játszok vele, és hazamegyek, felhívom a gazdiját, hogy rendben van minden. :)
Én is ezt szerettem volna írni.
miért nem tudsz otthon maradni? Ennyire nem lehet fontos a buli?
Mióta élünk van kutyánk és általában itthon szerveztük a szilvesztert, hogy a kutyákkal legyünk (vagy a szomszédba mentünk át max, de akkor is el voltak zárva és időnként meglestük őket).
Néha én szoktam eljárni párommal szilveszterezni, de szüleim akkor is itthon vannak..
Minek kellett akkor kutya?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!