Mit csináljak a kutyámmal?

Szia:) Bocs, nem olvastam el az összes választ, nem tudommit írtam az előttem lévők.
De én is hasonló helyzetben voltam:)
Nekem labi-vizsla keverékem van, kint ugrál, rohan, tök hebrencs, szóval "rossz" kutya ő is. De a lakásban mégis egy angyal, átvált szobakutya üzemmódra. Szóval próbáld mg beengedni, hátha ő is lehiggad. (már ha szobatiszta, bár ha nem az, akkor se lesz probléma, ha 1,5-2 óránként kiviszed pisilni a biztonság kedvéért).
Egy ideig szagolgatni fog, mászkálni, de egy jó fél óra után megnyugszik.
Azért mondom, hogy jobb beengedni, mert nem lehet tudni, hogy reagál. Lehet, hogy nem fog félni. Az enyém sem vélt(legalábbis kiskorában) a viharoktól, dörgéstől, villámlástól, a tűzijátéktól mégis a frász üt ki rajta, és kell, hogy legyen mellette valaki.
A régi kutyánk(neki sajnos nem én voltam a gazdija, még kicsi voltam) mindig kennelben volt, mert elég rossz nevelést kapott, meg mindig elszökött.
Szilveszterkor is a "helyén" volt. Nagyon félt, reszketett.
Úgyhogy ilyenkor mindig fogtam magam, felöltöztem, és éjfél és egy között(amikor a legdurvább volt a helyzet) kimentem hozzá(bár majd megfagytamxD), és ott simogattam, meg nyugtatgattam. Jó volt neki, hogy ott voltam mellette, nyugodtabb volt, nem csinált semmi hülyeséget.
Szóval ne hagyd egyedül, legyél mellette. A petárda, az meg ajjjj. Hányszor volt szegény kennel-kutyusunknál, hogy k*csög suhancok petárdákat dobáltak a helyébe. Szegény kutya, majd megőrült. Azt hittem, kitépem a kis majmok szívét. Szóval vigyázz, ilyen például nehogy előforduljon!
18/L

utsó vagyok.
Annak ellenére, hogy télen bent van a kutyám, nyáron, ha nyitva van az ajtó, elég csak egyszer erélyesen rászólni, és nem jön be egész nyáron. Meg tudja tanulni, hidd el:) Ha van pincétek, engedd be nyugodtan. Bár te tudod, te döntésed. Lényeg, hogy kárt ne tudjon magában tenni!!

Nem értem, hogy nagy testű kutya miért nem mehet be a lakásba?
Nem rossz, csak nem lett megtanítva a helyes viselkedésre.
Kell hogy őrizze a házat, de oda be nem mehet... :-)
Zárd el valahova és lehet neki nyugtatót is adni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!