Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van ez a kutyám orránál?

Miért van ez a kutyám orránál?

Figyelt kérdés

Van egy goldim és már kb. 3 napja láttam hogy az orra fölött mintha lenne valami kis seb, ma meg ilyen rózsaszín lett egy foltban.

Mitől van ez? Lehet a hótúrástól?

Mivel tudnám kezelni? (Ha ez valami betegség jele term. elviszem orvoshoz, csak nem hallottam még ilyenről)

2010. dec. 30. 18:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Egyszerű hámsérülés. Ha nem vérzik vagy fertőződik el, akkor várd ki, amíg meggyógyul. Igaz, maradéktalanul csak hónapok múlva tűnik el, de pár hét alatt jelentősen javulni kell.
2010. dec. 30. 18:14
 2/5 anonim ***** válasza:
Betadinnal azért bekenném...
2010. dec. 30. 18:15
 3/5 A kérdező kommentje:

okés.

arra énis gondoltam csak nincs itthon. majd hnap veszek :)

köszi

2010. dec. 30. 18:24
 4/5 anonim ***** válasza:

igen én is lefertőtleníteném, mert ha az említett sérülés eltályogosodik az nagyon fájdalmas lesz a kutyusnak:(

feltéve, ha nem eleve tályog. Nő a sérülés? Tapintásra puha, és a közepe fehér pattanás szerű?

Ha nem, akkor nincs nagy baj, de kezeljétek le:)

22L

2010. dec. 30. 18:33
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem csak rózsaszín egy kisujjbegynyi foltban.

mintha kicsit kilenne kopva a szőr meg a bőr, de nem véres.

2010. dec. 30. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!