Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Meddig él egy nagytestű kutya?

Meddig él egy nagytestű kutya?

Figyelt kérdés
Van egy 7 éves cane corsónk, eddig mindig energikus és jóétvágyú volt. Most egy pár napja teljesen levert, kedvetlen és alig eszik. Doki szerint fázik, ezért beengedtük egy melegebb helyre. Szerintetek lehet, hogy ezek már az öregedés jelei? Kb. 60 kg némi felesleggel, de most aggódom, hogy pont a hideg télben nem eszik, gyorsan le fog fogyni. Kedveskedtem neki finom falatokkal, de a tizedét sem eszi annak, amit szokott :(
2010. dec. 30. 11:11
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszi rákérdezek a béres cseppre.

Igen kicsit dagi is, de magasabb mint a standard (szuka és még a kan standardjánál is 8 cm-rel nagyobb) tenyésztőnél vettük és a magassága miatt adta olcsóbban, nekünk ez nem volt probléma, mert nem kiállítási kutyát akartunk, a felesleg úgy 3-4 kg rajta, a mellkasánál, hasánál lóg kicsit a háj, de most legalább jól jön a többlet.

2010. dec. 30. 12:25
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is sokszor csinálta ezt a kutyusom, csak nálunk ez ismétlődő jelenség volt. Nem evett, levert volt, nem lehetett vele játszani, pedig alapból lenem lehet lelőni, annyira pörög... aztán eltelt egy hét, megint minden rendben volt. A doki mindig csak valamilyen vírusos megbetegedésre gyanakodott. Nem volt csak hőemelkedése, és ezeken a tüneteken kívül mindene rendben volt. Végül majd egy év "visszaesés" után, mivel már mi is kétségbe voltunk kicsit esve, a doki kért vér és széklet vizsgálatot kisebb vagyonért, de megérte. Kiderült hogy valami olyan aljas baktérium támadta meg a szervezetét, ami vígan ellappang amíg neki tetszik, majd olykor előjön és teljesen leépíti szegény kutyust. Majd egy hónapos gyógyszeres kezelés, antibiotikum és egyebek után teljesen rendbe jött és kisebb náthán kívül nem is volt semmi baja azóta sem! :)

Ne törődjetek bele annyi magyarázatba, hogy biztosan csak fázik. Mi is beletörődhettünk volna, hogy szegény kutyám csak beteges, kapta volna havonta a bika injekciókat, kitudja köztünk lenne e még szegényem! Ha ez a doki nem hajlandó rendes diagnózist felállítani, akkor vigyétek másikhoz.

Próbáljatok ki valami új tápot is, hátha arra rákap. Tenyérből sem fogadja el az enni valót? Nálunk az is bejött, így sem evett csak pár falatot mindig, de az is több mint a semmi! Természetesen nem jelent megoldást, de legalább pár falatot eszik!

2010. dec. 30. 12:30
 13/16 A kérdező kommentje:
Mivel ma vált aggasztóbbá a helyzet, ez nekünk nagyon az eleje, nem küzdünk ezzel a problémával már hetek óta szerencsére, kedden pl. evett de eléggé nyammogva, tegnap már csak kiszedegette a finomabb falatokat (maradék volt keverve táppal) és ma reggel sem akart, így behoztam és a doki is most látta először. Most kenyeret adtam neki érdekes,h ogy azt is megette, szóval nem igazán értem mert válogat, de holnap már okosabbak leszünk és ha nem javul drasztikusan, akkor én is kérek egy vérképet és köszönöm az ötletet :)))
2010. dec. 30. 12:41
 14/16 anonim ***** válasza:
73%

Egyáltalán nem biztos, hogy olyan dagi, mivel a régebbi típusú corsók sokkal robosztusabbak és magasabbak mint a mostanában tenyésztettek. Többek között az izületek védelme miatt kezdtek el kisebb egyedeket tenyészteni, de még megtalálható a régi vérvonal is.

Ja és egy 7 éves ekkora kutya már nem számít fiatalnak. Éjszakára vidd be a melegbe, nem jó neki, ha kint van. Nagyon megviseli a szervezetét.

2010. dec. 30. 13:54
 15/16 A kérdező kommentje:

Ha esetleg aggódtatok volna :P a kutya tökéletesen jól van, 3 nap a kellemes melegben és bőséges zsíros kaja rendbe hozta, már olyan fürge mint volt. :)))))

Köszönöm a segítségeket!!!

2011. jan. 4. 12:31
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes beengedni őket a hidegben. Nekem is rövidszőrűek vannak de ők a szobában vannak. És még így is azon vitáznak,hogy melyikük feküdjön arra a szivacsra amelyik közelebb van a radiátorhoz. Pedig nagyon jó idő van bent.

És ahol dolgozok egy telepen, ott meg nj. van, félhosszú a szőre. De be szokták engedni a két szélvédő közé ami fűtött, mert volt hogy a szőre deres lett.

Minden jót!

2011. jan. 4. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!