Pumi vagy mudi jobb kisgyerek mellé? Csházban lenne udvaron néha bejöhetne, egy masztiffunk van házőrzőnek de az nagyon nagy a gyereknek játszópajtásnak
Egyetértek 16:09, és 16:40-el, puli, és (épelméjű) jólnevelt kutya nem harap meg kisgyereket...de, nekem már átszaladt a kezem alatt pár kutya, sokfajta, merem mondani hogy a puli, mudi, pumi, azok tipikusan gyermekbarát kutyák, persze ez nem azt jelenti hogy megveszem, kieresztem a gyerekhez, és ellesznek jól....nevelni kell, felügyelni, szoktatni,megismerni, és felnőttnek lenni a falkavezérséghez....a 6 hónapos sarplaninac kölyköt semmiképp nem engedném gyerek közelébe, bármilyen aranyosnak látszik is...sem kuvaszt.... ismerni kell a fajtákat, még a farkaskutyával is csínján bánnék...
De, ezen feltételezem azt, h utánanéz a kedves gazdi a kutya mentalitásának, fajtájának, és becsülettel neveli, foglakozik vele, így semmi baj nem lehet az elkövetkezőkben.
Ámen :D
Nézd, nem elidegenítnei akarlak, de sok befogadott kutynál sajnos fennáll a lehetősége annak hogy nem lesz gyermekbarát.Ez ugye sok idejű barátságot feltételz Veled, azzal, Akit A Kutya Elfogad, szóval Neked kell lenned a falkavezérnek,és ez nem alakul ki egyik napról a másikra,sajnos lehet hogy te úgy képzeled,hogy megvan a kapocs, de egy izgága, magát erősebbnek képzelő gyermek ezt összedöntheti.Nem egyszer láttam ilyesmit. A kutyának képzettnek, és az odafigyelőnek is annak kell lennie, én azt tartom.
Lehet túlzottan óvatos vagyok, de az még nem ártott meg senkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!