Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pumi vagy mudi jobb kisgyerek...

Pumi vagy mudi jobb kisgyerek mellé? Csházban lenne udvaron néha bejöhetne, egy masztiffunk van házőrzőnek de az nagyon nagy a gyereknek játszópajtásnak

Figyelt kérdés
2010. dec. 29. 15:18
1 2
 11/14 anonim válasza:
100%

Egyetértek 16:09, és 16:40-el, puli, és (épelméjű) jólnevelt kutya nem harap meg kisgyereket...de, nekem már átszaladt a kezem alatt pár kutya, sokfajta, merem mondani hogy a puli, mudi, pumi, azok tipikusan gyermekbarát kutyák, persze ez nem azt jelenti hogy megveszem, kieresztem a gyerekhez, és ellesznek jól....nevelni kell, felügyelni, szoktatni,megismerni, és felnőttnek lenni a falkavezérséghez....a 6 hónapos sarplaninac kölyköt semmiképp nem engedném gyerek közelébe, bármilyen aranyosnak látszik is...sem kuvaszt.... ismerni kell a fajtákat, még a farkaskutyával is csínján bánnék...

De, ezen feltételezem azt, h utánanéz a kedves gazdi a kutya mentalitásának, fajtájának, és becsülettel neveli, foglakozik vele, így semmi baj nem lehet az elkövetkezőkben.

Ámen :D

2010. dec. 29. 16:53
 12/14 anonim ***** válasza:
50%
Játszó pajtásnak nem vennék ilyen munkakutyákat. Inkább egy menhelyi kutyust hoznék melléjük.
2010. dec. 29. 19:11
 13/14 anonim ***** válasza:
Ezek nagyon helyes kutyák de elégé nagyon pörgősek, kisgyerek mellé én nem nagyon ajánlom, inkább törpe schnauzer, spániel, tibeti terrier, vagy valami helyes kis keverék. Írj menhelyeknek, fajtamentőknek, ők tudnak ajánlani.
2010. dec. 29. 19:37
 14/14 anonim válasza:

Nézd, nem elidegenítnei akarlak, de sok befogadott kutynál sajnos fennáll a lehetősége annak hogy nem lesz gyermekbarát.Ez ugye sok idejű barátságot feltételz Veled, azzal, Akit A Kutya Elfogad, szóval Neked kell lenned a falkavezérnek,és ez nem alakul ki egyik napról a másikra,sajnos lehet hogy te úgy képzeled,hogy megvan a kapocs, de egy izgága, magát erősebbnek képzelő gyermek ezt összedöntheti.Nem egyszer láttam ilyesmit. A kutyának képzettnek, és az odafigyelőnek is annak kell lennie, én azt tartom.

Lehet túlzottan óvatos vagyok, de az még nem ártott meg senkinek :)

2010. dec. 30. 00:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!